آموزش اینسایت اینستاگرام

اینسایت اینستاگرام مجموعه ای از ابزارهای سنجشی است که توسط اینستاگرام ارائه می شود تا به کاربران کمک کند عملکرد حساب خود را ردیابی کنند و مخاطبان خود را درک کنند. Insight اینستاگرام فقط برای کاربرانی در دسترس است که پروفایل عمومی creator یا business دارند. اگر یک حساب خصوصی دارید، می توانید برای مشاهده تجزیه و تحلیل آن پروفایل خود را به یک حساب عمومی تغییر دهید. می‌توانید از Instagram Insights برای ردیابی عملکرد تک تک پست ها، استوری ها و ریلز استفاده کنید و ببینید مخاطبان شما در چه زمان‌ هایی فعال تر هستند یا چه نوع محتوایی را بیشتر می پسندند. در حال حاضر این ویژگی فقط در اپلیکیشن موبایل اینستاگرام در دسترس است.

چگونه به اینسایت اینستاگرام دسترسی داشته باشیم؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، اینسایت فقط برای دارندگان پروفایل عمومی (public) در دسترس است. از مسیر زیر می توانید اینسایت را در برنامه تلفن همراه خود پیدا کنید:

  • پروفایل خود را باز کنید و روی Professional Dashboard  ضربه بزنید.

دسترسی به اینسایت روش اول

  • همچنین می توانید روی سه خط موازی در گوشه بالای پروفایل خود ضربه بزنید و Get Insights را انتخاب کنید.

دسترسی به اینسایت روش دوم

  • یا می توانید یک پست خاص را انتخاب کنید و روی View Insights از آن پست خاص کلیک کنید.
  • به این ترتیب Insight اینستاگرام در حساب شما در 90 روز گذشته در دسترس خواهد بود.

ویژگی های کلیدی اینسایت اینستاگرام

اکانت های بیزینس و کریتیو برای صاحبان کسب و کار مناسب هستند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، باید بتوانید در بازه های زمانی مختلف صفحه خود را بررسی کرده و اطلاعاتی را استخراج کنید به شما کمک کند مخاطبان خود را بهتر بشناسید. تنها در این صورت است می توانید به رشد کسب و کار خود و تبدیل مخاطب به مشتری موفق شوید. اطلاعات زیر را می توانید از این قسمت کسب کنید:

برترین های اخیر (Recent Highlights)

می توانید به پست ها، استوری ها یا ریلز در « Recent Highlight(برترین‌های اخیر)» نگاهی بیندازید. به طور واضح، اگر افزایش قابل توجهی در هر یک از پست های شما وجود دارد، Recent Highlights مکانی برای دیدن آن است. این به شما نشان می‌دهد که آیا پست هایی با عملکرد بالا دارید که در بازه زمانی تعیین شده شما تعامل بیشتری را به دست آورده اند یا خیر.

نمای کلی (Overview)

اگر می خواهید یک دید کلی نسبت به عملکرد پروفایل خود داشته باشید، باید به این بخش مراجعه کنید. تمام اطلاعات و آمار کلی در این صفحه نمایش داده می شوند. این اطلاعات شامل ریچ اکانت، اینگیچ آن و تعداد کل فالوورها هستند. اگر روی هر کدام از این سه مورد کلیک کنید، اطلاعات بیشتری مانند سن، ملیت و جنسیت مخاطبان خود به دست خواهید آورد.

Overview همچنین به شما امکان بررسی مخاطبان از نظر فالوور و غیر فالوور بودن را می دهد. همچنین می توانید ریلز، پست ها و استوری ها را از نظر بیشترین ذخیره، اشتراک گذاری، ریپلای، لایک‌ و کامنت بررسی کنید و ببینید کدام یک عملکرد بهتری داشته باشد.

محتوای اشتراک گذاری شده (Content You Shared)

شما می توانید هر کدام از پست های خود را به صورت جداگانه هم بررسی کنید. برای این کار لازم است به هر پست مراجعه کرده و با ضربه زدن روی سه نقطه، اینسایت اینستاگرام مربوط به همان پست را بررسی کنید.

ادز (Ads)

اگر تبلیغات پولی (paid ads) را در اینستاگرام خود اجرا می کنید، می توانید عملکرد آن ها را برای هر پستی که شامل تبلیغات شده نیز پیگیری کنید.

چگونه از آمار اینسایت اینستاگرام برای رشد استفاده کنیم؟

وقتی آمار و ارقام را به درستی تحلیل کنید و بدانید که هر عدد نشان دهنده چیست، می توانید به راحتی از آن برای رشد صفحه خود کمک بگیرید. به این منظور موارد زیر را با دقت مطالعه کنید:

آنالیز ریچ

شما می توانید میزان دسترسی پذیری یا ریچ اکانت اینستاگرام یا پست های خود را در قسمت Accounts Reached اندازه‌گیری کنید. در بخش «overview»، می توانید با مشاهده سه دسته مختلف، میزان ریچ را اندازه بگیرید:

  • ریچ مخاطب (Reached audience) : ریچ مخاطبان، بر اساس اکانت های منحصر به فردی که پست های شما را دیده اند محاسبه می شود. با بررسی این بخش، شما ایده ای از سن، مکان و جنسیت آن ها خواهید داشت. همچنین تعداد غیرفالوورهایی که با حساب شما در تعامل هستند را خواهید دید.
  • ریچ محتوا  (Content reach) : ریچ محتوا تعداد کل ایمپرشن (impressions )، پست ها، استوری ها و ویدیوها را به شما نشان می دهد. همچنین پست های با عملکرد برتر در هر دسته را خواهید دید.
  • فعالیت پروفایل (Profile activity) : فعالیت پروفایل با هدف سنجش اقداماتی است که افراد با دیدن پست شما انجام داده اند. تعداد بازدید از پروفایل، ضربه زدن روی لینک وب سایت، ضربه زدن روی آدرس کسب و کار، ضربه زدن روی دکمه تماس و ضربه زدن روی دکمه ایمیل را مشاهده خواهید کرد.

Insight اینستاگرام

محاسبه کلیک وب سایت

اگر می خواهید ببینید چند نفر روی وب سایت شما کلیک کرده اند، به professional dashboard  خود به قسمت اینسایت اینستاگرام بروید و این مراحل را دنبال کنید:

Overview > Accounts Reached > Profile activity

برای یافتن فعالیت پروفایل به پایین صفحه Reach بروید. این بخش همچنین به شما امکان دسترسی به سایر داده های خارجی مانند ضربه زدن روی آدرس کسب و کار را می دهد.

ردیابی فالوورهای جدید

مجدداً به قسمت Overview  بروید و برای ردیابی رشد فالوورها، به Total Followers نگاه کنید. با یک نمودار می توانید رشد کلی، دنبال کردن ها و عدم فالو کردن را در یک دوره زمانی خاص مشاهده کنید. همچنین به برترین مکان ها از نظر جمعیت فالوورهای خود دسترسی خواهید داشت. برای مثال می توانید ببینید از کدام شهر در ایران فالوور بیشتری دارید. به علاوه، محدوده سنی فالوورهای خود را نیز خواهید دید. در نهایت برای اطلاعات بیشتر می توانید جنسیت و محدوده سنی مخاطبان را نیز ببینید.

بررسی ساعت و روز

یکی از فاکتورهای مهم در گسترش کسب و کارهای اینترنتی در اینستاگرام، این است که بدانید مخاطبان معمولاً چه روزها و ساعاتی بیشتر در اینستاگرام هستند. به این ترتیب می توانید در آن زمان ها فعال باشید تا نرخ بازدید خود را افزایش دهید. در اینسایت اینستاگرام، بخشی به عنوان Most Active Times وجود دارد که نشان می دهد فالوورها چه زمانی بیشتر فعال هستند. به کمک این اطلاعات می توانید برنامه ریزی بهتری برای زمان انتشار پست های اینستاگرام داشته باشید.

بررسی میزان تعامل با محتوا در اینسایت

تعامل با محتوا

تعاملات محتوا به لایک ها، نظرات، ذخیره ها و اشتراک گذاری ها اشاره دارد. برای یک نمای کلی از نحوه عملکرد حساب خود از نظر تعامل محتوا، به آدرس زیر بروید:

Overview > Accounts Engaged > Content Interactions

 به لوکیشن، سن و جنسیت مخاطبان درگیر خود نگاه کنید. و جدایی فالوور و غیر فالوور و تعداد تعاملاتی که پست شما از هر دسته دریافت می کند. همچنین ریلز و پست های برتر شما را که بر اساس لایک ها مرتبط شده، در کنار استوری هایی که بر اساس ریپلای لیست شده اند، نشان می دهد.

برترین لوکیشن

برترین لوکیشن ها در سه دسته زیر قابل بررسی هستند. هر یک از این صفحات، شهرها و کشورهای برتر را نشان می دهد که مخاطبان شما از آن ها هستند.

  • ریچ اکانت (Accounts Reached) : در ریچ اکانت تعداد حساب های منحصر به فردی نمایش داده می شود که برای اولین بار به شما دسترسی پیدا کرده اند.
  • اینگیج اکانت (Accounts Engaged) : برای اینگیج اکانت، آمار مخاطبانی نمایش داده می شود که با مخاطبان شما تعامل داشته اند.
  • کل فالوورها (Total Followers) : . در حالی که در مورد کل فالوورها، شما در مورد فالوورهای جدید و اینکه به کدام شهر/کشور تعلق دارند، اطلاعاتی دریافت می کنید.

می‌توانید این معیار را جداگانه برای هر پست نیز پیگیری کنید و ببینید کدام پست توجه مخاطبانی از کدام شهر یا کشور را جلب کرده است.

اینسایت استوری اینستاگرام

وقتی نوبت به استوری می رسد، می‌توانید اینسایت اینستاگرام را برای هر کدام علاوه بر overview بررسی کنید. روی استوری مورد نظر کلیک کنید و سپس تب Insights را باز کنید. در این صورت می توانید یک نمای کلی از ریچ اکانت، اینگیج اکانت و فعالیت پروفایل هر استوری ببینید. همچنین می توانید یک معیار انحصاری Navigation را برای استوری های خود بررسی کنید. این معیار به شما اطلاع می دهد که چه تعداد اکانت به استوری بعدی رفته یا از استوری شما خارج شده یا به عقب برگشته اند.

بررسی نمایش پست در اکسپلور

آیا می دانستید که می توانید نحوه دیده شدن پست خود توسط ریچ امانت ها را نیز بررسی کنید؟ اگرچه در حال حاضر این ویژگی فقط برای پست ها در دسترس است، اما می توانید ببینید چند اکانت پست شما را در فید صفحه اصلی خود پیدا کرده اند. همچنین می توانید ببینید که چند نفر آن را در صفحه اکسپلور خود دیده اند. این یک راه خوب برای فهمیدن این است که آیا پست شما توسط اکسپلور اینستاگرام انتخاب شده است یا خیر است. به علاوه، این معیار همچنین به شما نشان می دهد که چه تعداد حساب در هنگام بازدید از پروفایل شما، این پست را پیدا کرده اند. شما می توانید با استفاده از سئوی اینستاگرام، سریعتر به اکسپلور راه پیدا کنید. به این ترتیب این آمار به شما کمک می کند که برای سئو هم برنامه بهتری تنظیم کنید. 

چگونه کسب و کار خود را در اینستاگرام راه اندازی کنم؟

اگر با مطالعه امکانات اینسایت اینستاگرام، به این نتیجه رسیده اید که ویژگی ها و ابزارهای اکانت های حرفه ای اینستاگرام کاربردی هستند، اما هنوز سردرگم هستید که چگونه باید کار خود را آغاز کنید، جای درستی هستید. ما در مجموعه مارکتینگ اریس، در تیمی مجرب از متخصصان حوزه های مختلف راه اندازی کسب و کار گرد هم آمده ایم تا به شما عزیزانی که می خواهید گام های اول را بردارید کمک کنیم. کافی است با شماره های ما تماس گرفته و سؤالات خود را از مشاوران ما بپرسید. اینستاگرام مارکتینگ یکی از تخصص های اصلی ما است و شما به راحتی می توانید با تیم اریس به خواسته های خود برسید. 

نظرات