آموزش ایندکس صفحات سایت

ایندکس صفحات سایت، به معنی قبول شدن آن ها از طرف موتورهای جستجو است. طبیعی است اگر صفحات نتوانند از این مرحله عبور کنند در بین نتایج جستجو نمایش داده نخواهند شد. برای آنکه سایتی بتواند به استاندارد لازم دست یابد، لازم است مجموعه ای از استراتژی ها و روش ها را رعایت کند.

در این مقاله با ارائه آموزش index کردن، توضیح خواهیم داد که موتورهای جستجو به ویژه گوگل، بر چه اساسی به سایت ها اجازه دیده شدن می دهند. رعایت این اصول در کنار سئو و تبلیغات درست، به رشد کسب و کارها در فضای اینترنت و در نتیجه جذب مشتری بیشتر کمک می کند. چنانچه در زمینه طراحی سایت هم به کمک نیاز دارید، می توانید با اریس در ارتباط باشید.

سطوح سرچ در گوگل

برای دیده شدن سایت در گوگل، سه مرحله در موتور جستجو طی می شود:

کراولینگ (Crawling): کراولینگ یا خزش، مرحله اولی است که گوگل طی می کند. در این مرحله، گوگل متون، عکس ها و ویدیوهایی که در صفحات سایت شما وجود دارد را با استفاده از برنامه اتوماتیکی به نام کراولر (crawlers) دانلود می کند.

ایندکسینگ (Indexing): در مرحله دوم، گوگل فایل هایی را که دانلود کرده، آنالیز و اطلاعات به دست آمده را در پایگاه داده های خود ذخیره می کند. ایندکس شدن سایت منوط به پذیرش کیفیت این اطلاعات است.

ذخیره نتایج جستجو: در نهایت وقتی کاربر مطلبی را گوگل کند، این موتور جستجو، اطلاعات مرتبط را در قالب یک لیست به کاربر بر می گرداند.

 

ایندکس شدن در گوگل چیست؟

زمانی که مرحله اول پروسه سرچ در موتور جستجو طی شد و تمام اطلاعات توسط گوگل دریافت شد، فرآیند آنالیز آغاز می شود. در این مرحله گوگل سعی می کند بفهمد صفحه ای که کراول کرده در مورد چیست. به این کار ایندکسینگ گفته می شود و شامل پروسه ای از بررسی و آنالیز محتوای متنی، تگ های کلیدی محتوا و ویژگی های (attributes) آن، مانند المان عنوان (title) و عکس ها و ویدیوها است.

در طی ایندکس صفحات سایت گوگل تعیین می کند که صفحه مورد نظر کپی از سایت دیگری است یا کنونیکال است. کنونیکال به صفحاتی گفته می شود که ممکن است در نتایج نمایش داده شود.

برای انتخاب صفحه کنونیکال، گوگل به دلیل داشتن محتوای مشابه صفحاتی را در یک دسته قرار داده یا به اصطلاح  cluster می کند. سپس تعین می کند که کدام صفحه بهتر از بقیه موضوع را عنوان کرده است.

باقی پیج های موجود در این دسته بندی، نسخه های جایگزین هستند که در موارد دیگری مانند جستجو در موبایل یا در صورت جستجوی صفحه ای خاص به کاربر نمایش داده می شوند.

 

نحوه ایندکس صفحات سایت

لازم است بدانید به صرف انتشار یک صفحه در بستر اینترنت، ایندکس شدن صفحات سایت صورت نمی گیرد. در واقع باید شرایط خاصی محیا باشد تا گوگل تصمیم بگیرد که صفحه ارزش نمایش به کاربر را دارد. نحوه ایندکس صفحات سایت شامل مواردی است که در ادامه توضیح خواهیم داد:

 

ارائه نقشه سایت به موتورهای جستجو (sitemap )

نقشه سایت به گوگل نشان می دهد که کدام صفحات در سایت شما مهم تر و کدام صفحات کم اهمیت تر هستند. همچنین گوگل را در مورد اینکه چه زمان لازم است صفحه مجدداً کراول شود راهنمایی می کند.

گوگل می تواند صفحات را صرف نظر از وجود آن ها در نقشه سایت بیابد، اما قرار دادن آن ها در سایت مپ پوئن مثبتی در روند ایندکس صفحات سایت است.

آموزش ایندکس صفحات سایت با آموزش کار با سرچ کنسول گره خورده است. برای بررسی اینکه آیا صفحه در نقشه سایت قرار گرفته است یا خیر، از URL inspection در سرچ کنسول گوگل (search console) استفاده می شود. چنانچه در این ابزار، با ارور « URL is not on Google» و « Sitemap: N/A» مواجه شوید، یعنی صفحه در نقشه سایت نیست و ثبت سایت در گوگل نشده است.

ارائه نقشه سایت به موتورهای جستجو (sitemap )

استفاده از سرچ کنسول گوگل

با استفاده از سیستم سرچ کنسول گوگل، می توانید درخواستی برای index صفحات سایت ثبت کنید. نحوه ایندکس سایت در گوگل به این صورت است که، باید URL صفحه مورد نظر را در نوار جستجوی سرچ کنسول وارد کرده و اینتر را بزنید.

اگر صفحه از قبل برای گوگل شناخته شده باشد، اطلاعات آن نمایش داده خواهد شد. بخشی که ما به آن نیاز داریم، دکمه «Request Indexing» است. روی آن کلیک کنید و پس از چند دقیقه محتوا یا URL صفحه را جستجو کنید تا ببینید آیا تغییری حاصل شده یا خیر.

استفاده از سرچ کنسول گوگل

بررسی لینک های صفحات

یکی از مواردی که در سئو رعایت می شود، قرار دادن لینک های داخلی و خارجی در مقالات است. وجود لینک های باکیفیت، علاوه بر اینکه در رتبه سرچ مؤثر است، در ایندکس صفحات سایت نیز نقش مهمی دارد. موارد زیر، روش هایی هستند که برای ایجاد لینک های باکیفیت از آن ها استفاده می کنیم:

 

بررسی صفحه مورد نظر برای orphaned page بودن

صفحات یتیم یا orphaned page، به صفحاتی گفته می شود که لینک داخلی به آن ها داده نشده. همانطور که گفتیم گوگل محتوای جدید را از طریق کراولینگ پیدا می کند. متأسفانه امکان یافتن صفحات یتیم برای آن وجود ندارد و کاربر هم نمی تواند چنین صفحه ای را ببیند.

برای آنکه بتوانید صفحه را از نظر وجود لینک های داخلی بررسی کنید، می توانید از ابزارهای ممیزی سایت (site audit tools) استفاده کنید. به طور کلی باید دو قانون را به عنوان استراتژی لینک دهی داخلی به کار بگیرید:

  • به مهم ترین صفحات خود لینک دهید: هرچه به صفحه ای بیشتر لینک بدهید، گوگل تشخیص می دهد که آن صفحه برای شما مهم است.
  • به صفحات جدیدتان لینک بدهید: با قرار دادن لینک دهی داخلی به عنوان یکی از مراحل تولید محتوای خود، سرعت ایندکس کردن صفحات، بیشتر می شود.

orphaned page

حذف لینک های nofollow

لینک های nofollow، لینک هایی هستند که تگ rel آن ها با مقدار nofollow پر شده است. این تگ مانع انتقال الگوریتم PageRank به URL مقصد می شود. بر اساس اظهار گوگل:

استفاده از nofollow، باعث می شود لینک هدف را از نمودار شبکه ای خود حذف کنیم. با این حال، اگر سایت های دیگر بدون nofollow به صفحه لینک دهند یا این صفحه در نقشه سایت به گوگل ارائه شود، ایندکس صفحات سایت آنجا خواهد شد.

به عبارت ساده، باید مطمئن شوید تمام لینک های داخلی از نوع followed باشند. برای بررسی این موضوع هم می توانید از ابزارهای Audit استفاده کنید.

حذف لینک های nofollow

افزودن لینک های داخلی قوی به صفحه

چنانچه در قرار دادن لینک های داخلی به صفحه مورد نظر بی توجهی کنید، گوگل در هنگام کراولینگ متوجه کاستی شده و در نهایت ممکن است صفحه را پیدا نکند.

برای گذر از این مشکل، کافی است در صفحات دیگر به این صفحه جدید لینک بدهید. برای آنکه مدت زمان ثبت سایت در گوگل را به حداقل برسانید، بهترین کار لینک دادن به صفحه در قدرتمندترین صفحاتتان است. دلیل این کار علاقه گوگل به ریکراولینگ صفحات قوی نسبت به صفحات کم اهمیت تر است.

 

ایجاد بک لینک های قوی

وجود بک لینک به گوگل نشان می دهد که یک صفحه چقدر مهم است. وقتی کسی به صفحه لینک بدهد به این معنی است که محتوای آن ارزشمند است. به این ترتیب ایندکس صفحات سایت در گوگل به نتیجه می رسد.  

البته باید بدانید که میلیاردها صفحه در گوگل ایندکس شده که بک لینک ندارند، اما مسئله این است که احتمال ریکراولینگ آن ها بسیار پایین است و در اولویت های بسیار پایین اهمیت برای گوگل قرار دارند. این مسئله منجر به زمان ایندکس طولانی تر می شود.

 

بیشتر بخوانید : حذف بک لینک مخرب یا اسپم

 

بررسی کیفیت صفحه مورد نظر

گوگل برای آنکه در بین کاربران محبوب باقی بماند، الگوریتم ها و روش های زیادی را برای بررسی محتوای سایت ها به کار گرفته است. به این ترتیب اگر الگوریتم های آن تشخیص دهند که محتوا آن چیزی نیست که عنوان های صفحه ادعا می کنند و کاربردی برای کاربرانش ندارد، ایندکس صفحات سایت را رد می کند.

برای بالا نگه داشتن کیفیت محتوا، لازم است با دقت تهیه شده و در زمان مناسب آپدیت شود. علاوه بر این مسئله لینک دهی داخلی و خارجی که پیشتر به آن پرداختیم نیز باید به بهترین شکل صورت بگیرد.

 

رفع کراول بلاک در فایل robots.txt

گاهی اوقات تمام مراحل به خوبی و درست انجام می شوند، اما صفحه همچنان ایندکس نشده باقی می ماند. در این صورت توصیه می کنیم با استفاده از آدرس yourdomain.com/robots.txt، وارد فایل robots.txt شوید و بررسی کنید که آیا گوگل اجازه کراولینگ را دارد یا خیر.

اگر یکی از دو قطعه کد زیر در این فایل وجود دارند، باید آن ها را پاک کنید:

 

1

User-agent: Googlebot

2

Disallow: /

 

1

User-agent: *

2

Disallow: /

 

این دو کد مانع کراول کردن هر صفحه ای در سایت شما می شوند. گاهی این مشکل فقط برای یک صفحه به خصوص رخ می دهد، در این صورت باید از سرچ کنسول گوگل استفاده کنید.

وارد ابزار URL inspection در سرچ کنسول شوید و URL خود را در آن پیست کنید. جزئیات نمایش داده شده را بررسی کنید. اگر ارور « Crawl allowed? No: blocked by robots.txt » را مشاهده کردید، به این معنی است که کراولینگ در فایل robots.txt بلاک شده است.

در این صورت باید قطعه کد زیر را بیابید و آن را حذف کنید.

1

User-agent: *

2

Disallow: /super-important-page.html

رفع کراول بلاک در فایل robots

حذف تگ های noindex

برای ایندکس صفحات سایت توجه به تگ ها مهم است. صفحاتی که هر یک از تگ های زیر را داشته باشند در گوگل ایندکس نمی شوند.

1

<meta name=“robots” content=“noindex”>

1

<meta name=“googlebot” content=“noindex”>

 

این ها تگ های متای روبات هستند که به موتور جستجو نشان می دهند آیا می تواند مراحل ایندکس کردن صفحات وب را طی کند یا خیر.

برای آنکه تمام صفحات سایتتان که این تگ ها را دارند بیابید، می توانید از ابزارهای Audit استفاده کنید. اغلب این ابزارها گزینه ای تحت عنوان Indexability، برای بررسی امکان ایندکس شدن دارند.

حذف تگ های noindex

مطالعه مقاله مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل به صاحبان سایت ها و کسب و کارها توصیه می شود.

 

حذف تگ های کنونیکال مخرب (rogue canonical )

پیشتر گفتیم اصطلاح کنونیکال، برای تعیین نسخه اصلی یک صفحه از بین چند صفحه با محتوای یکسان و هم موضوع استفاده می شود. تگی در صفحات وب برای آن وجود دارد که مشابه کد زیر است:

 

<link rel="canonical” href="/page.html/">

 

البته اغلب صفحه ها چنین تگی ندارند. اما اگر این تگ وجود داشته باشد و href آن به صفحه ای اشاره کند که وجود ندارد، صفحه ایندکس نخواهد شد.

 

آیا ایندکس شدن صفحات به معنی قرار گیری در رتبه های بالا است؟

ایندکس شدن صفحات سایت شما در گوگل به معنی کسب رتبه بالا یا دریافت ترافیک بیشتر نیست. صرفاً به این معنا است که صفحه جدید حداقل های لازم را داشته و از نظر گوگل برای قرار گیری در بین نتایج قابل قبول است.

وقتی در مورد کسب رتبه بالا و ترافیک زیاد صحبت می کنیم، سئو (SEO ) یا همان بهینه سازی موتور جستجو مطرح می شود.  برای رسیدن به این دو فاکتور به کمک سئو باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • شناخت مشتریان و اینکه به دنبال چه چیزی هستند.
  • تولید محتوا در حوزه مورد نظر مشتری و مخاطب سایت.
  • بهینه سازی صفحات برای کلمات کلیدی هر موضوع.
  • ساخت بک لینک.
  • تداوم و نظم در آپلود مطالب جدید و به رو نگه داشتن سایت.

آموزش ایندکس صفحات سایت، سئو سایت، تبلیغات و کار با شبکه های مجازی برای صاحبان کسب و کارهایی که می خواهند رشد سریع تری داشته باشند لازم است. اگرچه در بسیاری موارد نیاز به کمک افراد متخصص است، آگاهی به شرایط بهتری منجر خواهد شد.

 

دریافت خدمات سایت از اریس

ایندکس صفحات سایت در گوگل و موتورهای جستجوی دیگر، نیازمند طی کردن مراحلی است که آن ها را قانع کند سایت شما ارزش دیده شدن دارد. بدون شک تمام کسب و کارها ارزشمندند و اگر تا به حال موفق به کسب جایگاه دلخواه خود در جهان وسیع اینترنت نشده اید، تنها به دلیل به کارگیری شیوه های اشتباه بوده است.

برای پیشرفت هرچه سریع تر، کافی است از مشاوره ها و دانش تیم اریس کمک بگیرید. ما در این مجموعه با هدف رسیدن به نتایج درخشان، کسب و کارها را در مسیر دیجیتال مارکتینگ همراهی می کنیم. 

نظرات