مدیریت شبکه های اجتماعی

مدیریت شبکه های اجتماعی در واقع همان فرآیند تولید (ایجاد)، انتشار و تحلیل محتوایی است که در پلتفرم رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و توییتر پست می‌‌شود و سبب تعامل با کاربران در آن پلتفرم‌ها می‌شود. مدیریت رسانه های اجتماعی بسته به خواست و توقع شما می‌تواند با ابزارهای رایگان و پولی و یا توسط شرکت‌های فعال در این حوزه انجام شود. مدیر یک شبکه اجتماعی نیز می‌تواند مشاور یا کارمند شما یا عضوی از یک تیم حرفه‌ای فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ باشد. حتما می‌دانید که فعالیت در شبکه های اجتماعی اگر بر اساس استانداردهای تعریف شده برای آن انجام شود، مزیت های زیادی برای شما خواهد داشت. دارد. خوشبختانه برای فعالیت در رسانه‌های اجتماعی شما مجبور به پرداخت هزینه‌ای نیستید. پیوستن به شبکه های اجتماعی، ارسال محتوا، پاسخ به نظرات کاربران و مواردی از این دست برای شما رایگان است. حتی تبلیغات رسانه های اجتماعی نیز کانالی سودآور برای دستیابی به مخاطبان شما و ایجاد فالوور آنلاین است. گنجاندن رسانه های اجتماعی در استراتژی بازاریابی و مدیریت شبکه های اجتماعی به شما امکان می دهد فعالیت‌های خود را در بازاریابی با رفتار کاربر هماهنگ کنید. اگر برای کسب و کار اینترنتی خود به دنبال یک مدیر و یا کارشناس شبکه‌های اجتماعی هستید، تیم اریس در کنار شماست.

اهمیت مدیریت شبکه های اجتماعی در چیست؟

پتانسیل تجاری شبکه های اجتماعی بسیار زیاد است. برندها می‌توانند از پلتفرم های رسانه‌های اجتماعی برای هدایت موفقیت آمیز اهداف خود در بازاریابی، استفاده کنند. اما برای این کار همکاری با یک تیم حرفه‌ای بسیار اهمیت دارد. هر چه بخواهید از طریق بازاریابی رسانه های اجتماعی به اهداف بیشتری برسید، به افراد بیشتری برای این کار نیاز خواهید داشت. اگر میزان فعالیت شما محدود به تنها یک شبکه اجتماعی است احتمالا تنها نیاز به یک مدیر حرفه‌ای و چند کارمند کارامد برای شبکه اجتماعی خود خواهید داشت. اما اگر فعالیت شما و کسب و کار شما گسترده و حتی جهانی باشد، سطح مدیریت شبکه‌های اجتماعی هم به همین میزان گسترده و حرفه‌ای خواهد بود. اگر یک برند بزرگ هستید، حتی ممکن است چندین تیم در دفاتر و مناطق مختلف داشته باشید که از استراتژی‌های مختلف برای رسیدن به اهداف مختلف استفاده می‌کنند. حال، چگونه مطمئن می شوید که همه این افراد دست در دست یکدیگر برای ارائه حداکثر ارزش از رسانه های اجتماعی با یکدیگر همکاری می کنند؟ پاسخ این است: ایجاد یک فرآیند مدیریت شبکه های اجتماعی کارآمد در سطح وسیع.

یک عنصر مهم در مدیریت شبکه های اجتماعی

یکی از عناصر مهم در مدیریت شبکه های اجتماعی انتخاب پلت فرم مناسب است. پیش از اقدام به مدیریت رسانه های اجتماعی باید این موضوع را مدنظر داشته باشید که برخی از پلتفرم ها به هر دلیل ممکن است برای برند شما مناسب نباشند. در اینصورت نیاز است تا برای شناخت پلتفرم سازگار با کسب و کارتان زمان بگذارید. در طول این تحقیق باید این مسئله را نیز مدنظر قرار دهید که آیا مخاطب شما در پلتفرم مدنظرتان حضور دارد یا خیر. اگر در طول تحقیقات خود متوجه شدید که مخاطبان شما عمدتاً در توییتر هستند، اما حضور شما در این پلتفرم چندان قوی نیست، بدیهی است که باید به دنبال بهبود فعالیت خود در این پلتفرم باشید. اگر نتایج شما چندان عالی نیست و مخاطبان شما در جای دیگری هستند، شایسته است که منابع خود را به پلتفرم دیگری منتقل کنید. اما قبل از انجام این کار، سوالات زیر را از خود بپرسید.

 

یک عنصر مهم در مدیریت شبکه های اجتماعی

 

به این سوالات قبل از مدیریت شبکه های اجتماعی پاسخ دهید

اهداف کسب و کار من (بهبود آگاهی از برند، تولید Lead، ترافیک وب سایت، تبدیل و غیره) چیست؟ آیا می توانم به اهداف تجاری خود در پلتفرم انتخابی خود برسم؟ چقدر باید برای رسیدن به اهدافم هزینه کنم؟ آیا می توانم به اندازه کافی برای بازگشت سرمایه مثبت در پلتفرم کار کنم؟ آیا این مبلغ برای توجیه هزینه بازاریابی در پلتفرم کافی خواهد بود؟ جمعیت حاضر در پلتفرم چگونه است و آیا با جمعیتی از مخاطبانی که می خواهم به آنها برسم مطابقت دارد؟ آیا مخاطب هدف من در پلتفرم حاضر و فعال است؟ آیا می توانم به طور موثر به آنها دسترسی پیدا کنم؟ این پلتفرم چقدر در بین بازاریابان محبوب است؟ چه مقدار محتوا باید تولید کنم تا متمایز شوم؟ آیا رقبای من نیز در این پلتفرم حضور دارند؟ وضعیت رقیبان من در این پلتفرم چگونه است؟ آیا می توانم از آنها بهتر عمل کنم؟ اگر برای انتخاب پلت فرم مناسب برای کسب و کار خود و مدیریت شبکه های اجتماعی به کمک نیاز دارید، ‌می‌توانید با همکاران ما در تیم اریس تماس بگیرید.

راهنمای مدیریت شبکه های اجتماعی

مخاطبان هدف خود را تجزیه و تحلیل کنید: تجزیه و تحلیل جامعه ی حاضر در رسانه های اجتماعی در واقع اصلی ترین نکته برای موفقیت شما در مدیریت شبکه های اجتماعی است. این کار به شما کمک زیادی می کند تا دنبال کنندگان خود را شناخته و آنها را تحلیل کنید. در این زمینه ایجاد روابط قوی تر با مشتری، ایجاد محتوای مرتبط تر و افزایش تبادل در رسانه های اجتماعی بسیار مهم است. توجه داشته باشید که اگر بازاریابی و تحقیقات مرتبط با آن را از قبل انجام ندهید، در خطر قرار گرفتن در مسیر اشتباه قرار می گیرید که هم پول و هم منابع شما را به هدر می دهد.

یک تصویر دقیق از مخاطبان رسانه های اجتماعی خود ایجاد کنید: با تقسیم بندی مخاطبان خود بر اساس ویژگی های مشترک آنها شروع کنید. می توانید این کار را با استفاده از الگوی پرسونا مشتری انجام دهید. برنامه ها و اپلیکیشن هایی هم برای این کار طراحی شده و در دسترس هستند که می توانید از آنها استفاده کنید. این احتمال وجود دارد که شخصیت مشتریان شما متنوع باشد. داشتن اطلاعات کافی از جامعه مشتریان، به شما این امکان را می دهد که از منابع خود بیشترین استفاده را داشته باشید. برای تجزیه و تحلیل مخاطبان هدف خود در رسانه های اجتماعی به کمک نیاز دارید؟ با همکاران ما در تیم اریس تماس بگیرید.

 

بیشتر بخوانید: برندسازی

 

راهنمای مدیریت شبکه های اجتماعی

 

نقش محتوا در مدیریت شبکه های اجتماعی

تولید محتوا اگر چه همچنان یکی چالش برانگیز است اما بخش مهمی از فرآیند مدیریت شبکه های اجتماعی است. برای اینکه جریان کاری محتوایتان سریعتر سازماندهی شود به موارد درج شده در این بخش دقت کنید. نظارت بر رسانه های اجتماعی (موضوعات پرطرفدار را کشف کنید و روی آنها کار کنید)؛ تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی (ببینید رقبای شما چه پست می کنند و از برخی از موفق ترین ایده های آنها الهام بگیرید)؛ تجزیه و تحلیل مخاطب (مخاطبان شما به چه محتوایی بیشتر واکنش نشان می‌دهند)؛ الهام از محتوا (پست‌های برتر رسانه های اجتماعی را کشف کنید، از آنها ایده بگیرید و روی آنها کار کنید).

مدیریت شبکه های اجتماعی و همکاری با اینفلوئنسر

موضوع نسبتا جدیدی که در ارتباط با مدیریت شبکه های اجتماعی ایجاد شده است، همکاری با اینفلوئنسرهای موفق است. شما می‌توانید با استفاده از نرم افزارهای طراحی شده، اینفلوئنسرهای موفق و مرتبط با کار خود را شناسایی کنید؛  یک نمای کلی از جمعیت، تعداد مخاطب، و میزان تعامل آنها با مخاطبان دریافت کنید و در نهایت یک ارتباط موثر با آنها برقرار کنید. پس از همکاری با اینفلوئنسرهای مدنظرتان، میزان رشد کسب و کار خود را ارزیابی کنید و ببینید که آیا حداقل انتظارات شما از این همکاری برآورده شده است یا خیر. اشتباهات خود را تجزیه و تحلیل کرده و کار خود را دنبال کنید. برای همکاری با فعالان دیگر شبکه های اجتماعی بهتر است با کارشناسان این حوزه صحبت کنید و پیش از هر گونه اقدام مالی، مشاوره‌های لازم را دریافت نمایید.

 

مدیریت شبکه های اجتماعی و همکاری با اینفلوئنسر

 

ابزارهای تجزیه و تحلیل شبکه های اجتماعی

نظارت بر عملکرد رسانه‌های اجتماعی برای درک تأثیر کمپین‌های شما، شناسایی موفق‌ترین تاکتیک‌ها و رفع نواقص حیاتی است. به همین دلیل است که داشتن ابزارهای مناسب برای تجزیه و تحلیل و مدیریت شبکه های اجتماعی بسیار مهم است. موارد مهمی که می‌بایست در این تجزیه و تحلیل مدنظر قرار گیرند عبارتند از: مشارکت کلی، سطح تعاملات، جذاب ترین پست‌های تولیدی و محبوبیت هر یک از آنها، میزان فعالیت کاربر، تعداد تعاملات به ازای هر 1000 طرفدار، تعداد پست های پرطرفدار، نمای کلی جذاب ترین پست ها، سهم پست های تبلیغاتی و تعاملاتی که ایجاد کرده اند و ... . همچنین می‌توانید با در نظر داشتن این معیارها میزان موفقیت خود را در مقایسه با رقبای اصلی خود بسنجید. به علاوه می توانید نواقص خود را شناخته و با رفع آنها، موقعیت خود را ارتقا دهید. با استفاده از ابزارهای خاصی که رایگان هم هستند می‌توانید بررسی کنید و ببینید که کدام پلتفرم های رسانه های اجتماعی بیشترین ترافیک را برای وب سایت شما ایجاد می‌کنند.

مدیریت  شبکه های اجتماعی و پرسونای مخاطبان

همانطور که قبلا ذکر شد، تجزیه و تحلیل شخصیت های مخاطبان شما باید پایه و اساس استراتژی رسانه های اجتماعی شما باشد. قبل از ایجاد هر گونه محتوا، مدیریت شبکه های اجتماعی یا راه اندازی کمپین، باید جامعه خود را در سطح عمیق تری درک و بررسی کنید.

مرحله 1: هرچه اطلاعات بیشتری از پرسونای مخاطبان خود در شبکه های اجتماعی داشته باشید، تصویر دقیق تری از مخاطبان خود خواهید ساخت. در حالت ایده‌آل، می‌توانید از نرم‌افزاری استفاده ‌کنید که چندین داده های مخاطبین را جمع‌آوری می‌کند و در وقت و کار شما صرفه‌جویی می‌کند. نکته: برخی از اطلاعات مخاطبان در تجزیه و تحلیل بومی پلتفرم ها یا حتی Google Analytics در دسترس نخواهد بود. اگر به سوالات بسیار خاصی نیاز دارید، مانند یک مقصد در سفر مورد علاقه خود، باید به برگزاری نظرسنجی یا انجام تحقیقات در بازار فکر کنید.

مرحله 2: داده های مخاطبان خود را یکپارچه کنید. این احتمال وجود دارد که پس از گردآوری داده ها، این داده ها پراکنده شده و خواندن آن‌ها دشوار باشد. برای به دست آوردن یک دید کلی از جامعه رسانه های اجتماعی خود، باید همه داده ها را با هم جمع کرده و در یک نقطه تجزیه و تحلیل کنید.

مرحله 3: پرسونای مخاطب خود را تعریف کنید. مخاطبان رسانه‌های اجتماعی شما متنوع هستند؛ گروه‌هایی وجود دارند که جمعیت‌شناسی، مکان، رفتار و علایق متفاوتی را به اشتراک می‌گذارند. با تقسیم بندی مخاطبان خود بر اساس این ویژگی ها، می توانید درک دقیق تری از شخصیت های خود به دست آورید. در نتیجه، می‌توانید محتوای مناسبی ایجاد کنید که باعث ایجاد تعامل شود و به طور مؤثر جامعه شما را در بازاریابی پرورش دهد.

مرحله 4: به طور مرتب شخصیت های مخاطب خود را بررسی کنید. اینکه یک بار جامعه خود را تجزیه و تحلیل کنید و سال ها بر این داده ها تکیه کنید کافی نیست. به خاطر داشته باشید که مخاطبان شما دائماً در حال تغییر هستند - افراد جدیدی هستند که صفحه شما را دنبال می کنند و دنبال کنندگان «قدیمی» شما ممکن است به محتوای متفاوت علاقه‌مند شوند. برای اینکه در مدیریت شبکه های اجتماعی بتوانید این روندها را تشخیص دهید و به موقع بر اساس آنها عمل کنید، باید شخصیت های مخاطبان خود را به طور منظم تجزیه و تحلیل کنید.

 

مدیریت  شبکه های اجتماعی و پرسونای مخاطبان

 

نحوه مدیریت تولید محتوای شبکه های اجتماعی

هنگامی که کار تجزیه و تحلیل شخصیت های مخاطبان خود را انجام دادید، باید ایده ای برای جهت گیری استراتژی محتوای خود داشته باشید. توجه داشته باشید که تصمیم گیری در مورد قالب ها و موضوعات محتوا همه چیز نیست. با افزایش مقیاس کسب و کار شما، با چالش تولید حجم زیادی از محتوا با سرعت بالا مواجه خواهید شد. برای اینکه بتوانید با این مشکل مقابله کنید، به یک محتوای بهینه نیاز دارید. مدیریت شبکه های اجتماعی در این راستا باید مراحل زیر را دنبال کند.

مرحله 1: یک تقویم رسانه های اجتماعی را با یک کلیک در تقویم گوگل خود بارگیری کنید. این تقویم تعطیلات ملی برای کل سال را نیز شامل می‌شود.

مرحله 2: نقش ها و مسئولیت های تیم را تعیین کنید. این مرحله برای بهبود کارایی شما بسیار مهم است، حتی اگر یک آژانس یا برند با دفاتر متعدد در سراسر جهان باشید. برای تولید کارآمد محتوا، باید نقش های درج شده در این بخش را در تیم خود داشته باشید:

  • مدیر محتوا – مسئول ایجاد یک استراتژی محتوای رسانه های اجتماعی، مدیریت یک تقویم سرمقاله، توزیع بودجه ارتقاء محتوا و اندازه گیری KPI ها است.
  • سازنده محتوا – مسئول ارائه ایده های محتوای مرتبط، ایجاد پست های جذاب و بهینه سازی آنها برای پلتفرم های مختلف است.
  • ویرایشگر محتوا – مسئول همکاری با تمام افرادی که در تولید محتوا در سراسر شرکت دخیل هستند، بررسی پست ها و تایید آنها برای انتشار.

مرحله 3: داده ها را بر روی پرسونای مخاطبان رسانه های اجتماعی خود پیاده و بررسی کنید. به علایق آنها و اینفلوئنسرهایی که دنبال می کنند توجه کنید. این اطلاعات به شما کمک می‌کند تا تلاش‌های خود را روی ایجاد محتوای مناسب متمرکز کنید. این کار مدیریت شبکه های اجتماعی را بسیار کارآمدتر می‌کند. به یاد داشته باشید که هرچه محتوای رسانه های اجتماعی شما شخصی تر باشد، در پیشبرد اهداف کسب و کار شما موثرتر است.

 

نحوه مدیریت تولید محتوای شبکه های اجتماعی

 

مرحله 4: ایده های محتوا را با نگاه کردن به رقبا، تجزیه و تحلیل صفحه شخصیت های خود با تجزیه و تحلیل و مدیریت مقالات جالب جمع کنید.

مرحله 5: تعیین کنید چه مقدار محتوا نیاز دارید. بدیهی است که شما نمی خواهید محتوای کمی منتشر کنید و از فید خبری مخاطبان خود ناپدید شوید یا محتوای زیاد منتشر کنید و مانند هرزنامه ظاهر شوید. دانستن تعداد پست هایی که باید به صورت روزانه یا هفتگی ایجاد کنید می تواند به شما کمک کند منابع خود را بهتر مدیریت کنید و کارآمدتر باشید. چه مقدار محتوا باید ایجاد کنید؟ فیس بوک - 3 بار در روز/اینستاگرام - برای انتشار 1-2 بار در روز کافی است/توییتر - برای انتشار چند بار در روز کافی است/لینکدین – برای انتشار 5 بار در هفته کافی است.

مرحله 6: با استفاده از انواع ابزارهای ایجاد محتوای آنلاین موجود، محتوای شگفت انگیز ایجاد کنید و مدیریت شبکه های اجتماعی را انجام دهید. به فرمت هایی که در هر پلتفرم بهترین کارایی را دارند توجه کنید:

  • فیس بوک – ویدیوها ( 75 میلیون کاربر هر روز از پلتفرم ویدیوی فیس بوک بازدید می کنند). یاد بگیرید که چگونه می توانید از فرمت ویدیو در فیس بوک بیشترین استفاده را ببرید.
  • اینستاگرام – عکس (اندازه مخاطبان اینستاگرام 28 درصد بیشتر از مخاطبان فیس بوک است)
  • توییتر – توییت‌هایی با ویدیو (دریافت 10 برابر بیشتر از بدون ویدیو)
  • لینکدین – پست های دارای ویدئو (محتوای ویدیوی شما می تواند 5 برابر بیشتر درگیر شود)

اگر می خواهید تولید محتوای خود را افزایش دهید و کارآمدتر کار کنید، به یک راه حل جامع نیاز دارید. با Emplifi، می توانید به راحتی تمام محتوای رسانه های اجتماعی خود را برای هر روز، هفته یا ماه مدیریت کنید. می‌توانید با برنامه‌ریزی تیم خود در زمان صرفه‌جویی کنید و پست‌هایی حاوی تصاویر، ویدیوها و اشاره‌های کاربر را مستقیماً در تقویم منتشر کنید. علاوه بر این، به لطف طرح بصری تقویم، می توانید یک نمای کلی فوری از محتوای رسانه های اجتماعی خود داشته باشید.

مرحله 7: عملکرد محتوای خود را نظارت کنید و در مورد آن گزارش دهید. ردیابی اینکه چگونه پست های شما توسط شخصیت های مخاطب دنبال می شود، به شما این امکان را می دهد که موثرترین عناصر کمپین خود را شناسایی کنید و منابع خود را بر تکرار آنها در آینده متمرکز کنید.

نظرات