سئو داخلی و سئو خارجی

زمانی که درباره موتور های جستجو و مباحث سئو اطلاعات کسب می کنید، اغلب با عبارت سئو داخلی و سئو خارجی مواجه شده اید. سئو همان بهینه سازی موتور جستجو است که برای کمک به بازدید بالای سایت های مختلف در موتور های جستجو مورد استفاده است. این کار اصول خاص خود را دارد و از الگوریتم های خاصی تبعیت می کند. در ادامه بیشتر به مباحث سئو و بهینه سازی وب سایت اشاره می کنیم.

سئو داخلی و سئو خارجی

هر آنچه باید درباره سئو داخلی و سئو خارجی بدانیم

سئو را در حالت کلی به دو گروه سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم می کنند. هر یک از این دو دارای ویژگی های خاصی هستند و هر دو برای موتور های جستجو اهمیت یکسانی دارند. به منظور فعالیت در حوزه سئو داخلی و خارجی باید بدانیم که هر یک از آن ها نیازمند به کار گیری استراتژی های دقیقی هستند تا بتوانند رتبه سایت را بهبود ببخشند. در ادامه بیشتر به تفاوت های سئو خارجی و داخلی می پردازیم.

سئو داخلی

به منظور پرداختن به تفاوت های سئو داخلی و سئو خارجی، لازم است ابتدا به مفهوم سئو داخلی اشاره کنیم. سئو داخلی که به نام های On-Site SEO یا On-Page SEO نیز شناخته می شود، شامل فعالیت هایی می شود که در جهت بهینه کردن عناصر سایت، باعث ارتقاء رتبه سایت و افزایش ترافیک سایت در موتور های جستجو می گردد. مانند بهبود کد های HTML، ساختار محتوای سایت، کیفیت محتوای سایت و غیره .

اهداف کلی سئو داخلی شامل این موارد می شود: کمک به درک و تولید محتوای مناسب، کاربردی و مخاطب پسند، تشخیص و شناسایی محتوای شما بر اساس مطالب سرچ شده در موتور های جستجو و شناسایی شدن در موتور جستجو به عنوان صفحه ای با ارزش و مطابق با اصول موتور جستجو.

سئو خارجی

حال که با مفهوم سئو داخلی آشنا شدیم، لازم است به سئو خارجی نیز بپردازیم. سئو خارجی که با نام Off-Page SEO نیز شناخته می شود، تمام عملکرد های سئو را شامل می شود که خارج از سایت انجام می گردد. مانند بک لینک کردن، لینک پیوند، تولید محتوای جذاب در تمام شبکه های اجتماعی و غیره.

سئو خارجی را خارج از وب سایت انجام می دهند و در حقیقت از طریق وب به ارتقا رتبه وب سایت و ترافیک آن کمک می کند. اهداف کلی استراتژی های سئو خارجی شامل اعتبار یافتن دامنه سایت، بهبود کیفیت لینک های ورودی و همچنین توسعه و گسترش لینک ها است.

تفاوت سئو داخلی و خارجی

برای اینکه بتوانیم به ارتقاء رتبه سایت کمک کنیم، لازم است راجع به سئو داخلی و سئو خارجی اطلاعات کافی داشته باشیم و تفاوت های آن ها را بدانیم. یکی از مهم ترین تفاوت های سئو داخلی و خارجی میزان تسلط شما است. به این معنا که در سئو داخلی خود شما بر سایت مسلط هستید و قسمت های مورد نیاز را بررسی می کنید.

اما در سئو خارجی تسلط شما بر سایت کمتر است و ممکن است دلیل بروز مشکل برای سایت را ندانید. به این معنا که شما اطلاع ندارید مشکلی که رخ داده از طریق بک لینک ها بوده یا شبکه های اجتماعی و موارد دیگر. چرا که سئو خارجی با کاربران سایت ارتباطی مستقیم دارد، نه با شما.

سئو داخلی و خارجی هر یک نقش مشخصی در بهبود و ارتقاء رتبه سایت دارند و شما هرگز با بهبود یکی از آن ها قادر به کسب رتبه های بالا در موتور های جستجو نخواهید بود. سایت هایی که در نتایج گوگل به رتبه های بالا دست پیدا می کنند، علاوه بر سئو داخلی، برای سئو خارجی وب سایت نیز تلاش زیادی می کنند.  

فاکتور های مهم در بررسی سئو داخلی  

به منظور شناخت درباره سئو داخلی و سئو خارجی، لازم است به فاکتور هایی توجه کرد. این فاکتور ها بر میزان بازدید از سایت و رتبه آن در نتایج گوگل تاثیر گذار است. این فاکتورها از قرار زیر هستند:

فناوری SSL در سئو داخلی

فناوری SSL به منظور بهبود امنیت، میزان قابل اطمینان بودن و قابل مشاهده بودن اهمیت زیادی دارد. با فعال کردن این فناوری امکان ورود شخص سوم بین سرور وب سایت شما و سرور سایت بازدید کننده کم می شود. بنابراین این تضمین داده می شود که تمام اطلاعات سایت در جای امنی قرار دارند. در حقیقت خود گوگل نیز سایت هایی که دارای SSL هستند را مقدم می داند. چرا که این قابلیت منجر به افزایش بازدید از سایت می شود.

کیفیت صفحات در سئو داخلی

برای اینکه درباره سئو داخلی و سئو خارجی بدانیم، لازم است به فاکتور کیفیت صفحات اشاره کنیم. از مهم ترین بخش های هر سایت، صفحات آن است. چرا که موتور های جستجو می توانند با تمام این صفحات ارتباط برقرار کنند. پس تلاش کنید صفحات با کیفیتی تولید کنید و از به کار بردن اطلاعات ناقص، تصاویر نا مفهوم و غیره خودداری کنید.

کلمات کلیدی در سئو داخلی

در ادامه مبحث سئو داخلی و سئو خارجی لازم است اشاره کنیم، یکی از کار هایی که توسط کاربران اینترنت انجام می شود، سرچ کردن توسط عبارات و کلمات کلیدی است. در گذشته وب سایت ها تلاش می کردند با به کار بردن کلمات کلیدی به تعداد خیلی زیاد یا Keyword Stuffing، کاربران را جذب کنند. اما امروزه رویه تغییر کرده است و با این کار سایت جریمه خواهد شد.

به این ترتیب لازم است محتوای با کیفیت و جذاب تولید کنید که شامل کلمات و عبارات کلیدی مرتبط با موضوع باشند. این امر موجب بهبود و افزایش کیفیت محتوا و جلب اعتماد کاربران و گوگل به وب سایت شما می شود.

مرتبط و به روز بودن محتوا در سئو داخلی

محتوای تولید شده اعم از متن، تصویر یا ویدیو، باید با کلمات کلیدی ارتباط داشته باشد و در آن به روز و جدید بودن نیز رعایت شود. در صورتی که کلمات کلیدی نا مرتبط باشند، رتبه سایت افول می کند و خسارت زیادی به سئو داخلی و سئو خارجی وارد می شود.

ساختار صفحه در سئو داخلی

غالبا از روش تگ های HTML به منظور جستجوی سایت استفاده می کنند. چرا که به صورت مستقیم در صفحات قابل مشاهده نیستند. تگ هایی که در موتور های جستجو نمایش داده می شوند، روشی راحت برای کراول کردن سایت و دستیابی به اطلاعات آن است.

ساختار URL در سئو داخلی

داشتن URL مناسب، باعث راحت شدن جستجو در صفحات شما توسط موتور های جستجو می شود. علاوه بر این، تاثیر زیادی بر جهت یابی کابران می گذارد. URL شما باید حاوی کلملت کلیدی باشد و با موضوع مورد نظر صفحه ارتباط داشته باشد.

این کار باعث ارتقاء رتبه سایت در نتایج گوگل می شود و کاربران زیادی را جذب می کند. همچنین با بیشتر کلیک شدن، بازدید زیادی از سایت صورت می گیرد. بنابراین باید در سئو داخلی و سئو خارجی به این مسائل اهمیت داد.

لینک های داخلی

در ادامه مبحث سئو داخلی و سئو خارجی سایت باید به لینک های داخلی اشاره کنیم. این کار باعث می شود جستجوی وب سایت شما در موتور های جستجو راحت تر صورت بگیرد و کاربران بیشتری به سایت شما جذب شوند. بنابراین در محتوای خود باید لینک دهی مرتبط و داخلی داشته باشید.

عملکرد صفحه در سئو داخلی

در سئو داخلی و سئو خارجی سایت باید علاوه بر کیفیت صفحه، به عملکرد آن نیز توجه کرد. چنانچه زمان بارگزاری صفحات سایت شما طولانی باشد و یا به خوبی قابل مشاهده نباشد، کاربران به سرعت از آن خارج می شوند و تعداد آن ها کم می شود. این عامل توسط موتور های جستجو ثبت شده و به عنوان عامل تاثیر گذار منفی در رتبه بندی سایت در نظر گرفته می شود.

فاکتور های مهم در بررسی سئو خارجی

به منظور آشنایی بیشتر با فاکتورهای سئو داخلی و سئو خارجی لازم است اشاره کنیم، رتبه دادن موتور های جستجو صرفا بر اساس بهینه سازی سئو داخلی اتفاق نمی افتد. بلکه فاکتور های سئو خارجی نیز وجود دارد که بر عملکرد سایت شما اثر گذار هستند. این فاکتور ها از قرار زیر هستند:

بک لینک ها در سئوی خارجی

یکی از مهم ترین فاکتور هایی که بر سئو خارجی سایت موثر است، بک لینک ها هستند. زمانی که در مقالات سایت های دیگر، لینک ورود به سایت شما قرار داده شود، موتور های جستجو آن را به عنوان فاکتور مثبت در نظر می گیرند و بر اعتبار و ارتقاء رتبه سایت شما اثر گذار است.

اعتبار دامنه در سئوی خارجی

دامنه سایت از دیگر فاکتور هایی است که در سئوی خارجی قابل کنترل توسط شما نیست. ارزش دامنه شما، میزان مورد اعتماد بودن شما را به موتور های جستجو اطلاع می دهد. بنابراین قدمت دامنه شما، تاریخچه آن و تعداد دامنه های ارجاع شده بر ترافیک و سئوی شما اثر گذار هستند.

نظرات