نقشِ سایت مپ در سئو سایت

نقش سایت مپ در سئو سایت بسیار کلیدی و مهم است. در سایت های مختلف یک فایل متنی وجود دارد که کلیه اطلاعات مربوط به صفحات را در خود نگهداری می کند. معمولاً کاربران سایت مپ را با نقشه سایت اشتباه می‌گیرند، در صورتی که این دو کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. نقشه سایت صفحات مختلف وب سایت را به بازدیدکنندگان نشان می دهد؛ اما سایت مپ آدرس صفحات سایت را در اختیار موتورهای جستجوی گوگل قرار می دهد.

 

نقش سایت مپ در سئو سایت

 

نقش سایت مپ در سئو سایت چیست؟

موتورهای جستجو توسط سایت مپ به راحتی می‌ توانند به کلمات کلیدی و دسته بندی های مختلف آن ها و همچنین صفحات مختلف سایت دسترسی داشته باشند. به کمک این ابزار اطلاع از تغییرات سایت های مختلف برای موتورهای جستجو راحت تر شده است. به همین دلیل نقش سایت مپ در سئو سایت غیر قابل انکار است و اگر می خواهید در نتایج جستجوی گوگل جایگاه خوبی داشته باشید، ملزم به استفاده از این ابزار هستید.

برای این که رتبه مناسبی در نتایج جستجوی گوگل پیدا کنید و سئو سایت خود را ارتقا دهید، لازم است که به روز رسانی سایت مپ را در اولویت برنامه های خود قرار دهید. در واقع ایندکس شدن تغییرات سایت مپ موجب بهبود سئو سایت می شود.

هنگامی که یک صفحه را از وب سایت خود حذف می کنید و در صفحات دیگر  لینکی به صفحه حذف شده قرار می دهید، در چنین شرایطی سایت مپ به کمک شما آمده و لینک های خراب را شناسایی می کند. بنابراین توسط  قابلیت های منحصر به فرد سایت مپ می توانید تا حد زیادی از پایین آمدن سئو سایت خود پیشگیری نمایید.

سایت مپ برای سئو چه مزیت هایی دارد؟

ربات های جستجوی گوگل برای پیدا کردن صفحات سایت و ایندکس کردن آن ها از سایت مپ کمک می گیرند. همانطور که می دانید از طریق گوگل وبمستر می توانید، صفحات ایندکس شده سایت خود را مشاهده کنید. اگر به گوگل وبمستر مراجعه کرده و متوجه شدید که تعدادی از صفحات سایت شما ایندکس نشده‌اند،  بهتر است در اسرع وقت اقدامات لازم را برای ایندکس شدن صفحات مربوطه انجام دهید.

ایندکس صفحات مختلف وبسایت تاثیر بسیار زیادی در ارتقاء جایگاه شما در نتایج جستجوی گوگل ایفا می کند. پس نقش سایت مپ در سئو سایت این است که صفحات ایندکس نشده را به شما معرفی می کند، تا بتوانید رتبه سایت خود را بهبود ببخشید.

اهمیت نقشه سایت

در واقع گوگل مقالات تولید شده توسط وبمسترها را به کمک ربات های خزنده وب پیدا می کند. وقتی که یک صفحه از سایت توسط این ربات ها مورد بررسی قرار می گیرد، لینک های خارجی و داخلی آن در دسترس  خزنده های گوگل قرار می گیرند. حال اگر ربات ها یک آدرس URL  را بیابند که در فهرست جستجوی آن ها قرار ندارد، آن را در جای مناسبی ایندکس می کنند.

در این روش اگر محتوایی به تازگی در وبسایت قرار داده شده باشد که از صفحات شناخته شده به آن لینک لینک دهی داخلی انجام نشده باشد، خزنده های گوگل نمی توانند آن صفحه را پیدا کنند. در اینجا است که نقش سایت مپ در سئو سایت پر رنگ می شود. سایت مپ در واقع به موتورهای جستجوی گوگل می گوید که مهم ترین صفحات سایت در چه آدرسی قرار دارند؛ تا ربات ها بتوانند این صفحات را پیدا کرده و به خوبی ایندکس نمایند.

چگونه سایت مپ ایجاد کنید؟

اگر از سایت وردپرسی استفاده می کنید، سایت مپ را می توانید توسط افزونه هایی که به این منظور طراحی شده‌اند، ایجاد نمایید. چنانچه بخواهید سایت مپ را به صورت دستی به وجود آورید، کاری بسیار زمانبر و طولانی است و امکان دارد که مرتکب اشتباه شوید. از این رو توصیه می کنیم که تا حد امکان از افزونه های مربوط به ایجاد سایت مپ استفاده کنید؛ تا درصد خطای خود را پایین بیاورید.

اگر صاحب سایتی هستید که وردپرسی نیست و تعداد صفحات آن کمتر از ۵۰۰ عدد است، می توانید نسخه رایگانScreaming Frog  را نصب کرده و از این طریق سایت مپ را ایجاد نمایید. به کمک ابزارهای آنلاین نظیر Inspyder نیز امکان ایجاد سایت مپ وجود دارد. برای این کار کافیست که برنامه مورد نظر را  نصب کنید و آدرس سایت خود را در آن وارد نمایید. پس از مدت کوتاهی سایت مپ شما آماده می شود.

نظرات