تیتر نویسی و اصول آن در تولید محتوا

اگر از فعالان حوزه کسب و کارهای دیجیتال باشید، حتما می‌دانید که در تولید محتوا، یک بخش مهم کار، تیترنویسی است. شما می‌توانید با انتخاب تیترهای مناسب، سئو شده و مخاطب پسند، بازدید پست و مطلب خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. پس هنر تیتر نویسی در تولیدمحتوا را دست کم نگیرید و به این بخش هم توجه ویژه داشته باشید. اما اصول تیتر نویسی چیست و چگونه می‌توان در این کار موفق بود؟ همگی ما می‌دانیم موفقیت در هر کاری، تا حد زیادی، به میزان دانش ما در آن کار وابستگی دارد. پس بهتر است در تیتر نویسی هم این قاعده را پیاده کنیم و دانش لازم را کسب کنیم. در بخش‌های آتی ما تلاش کرده‌ایم تا برخی نکات مهم در تیترنویسی را با شما به اشتراک بگذاریم.

اهمیت تیتر نویسی در تولید محتوا

تیتر نویسی در محتوا از آن جهت اهمیت دارد که می‌توانید در بازدید پست شما بسیار تأثیر گذار باشد. اگر تیتر شما چنان که باید قوی و قابل کلیک نباشد، تلاش شما در نطفه خفه شده است و هر گام دیگری که در تولید محتوا برداشته‌اید اتلاف وقت کامل خواهد بود. بررسی‌ها در تولیدمحتوای مبتنی بر اینفوگرافیک نشان می‌دهد که از هر 10 نفر 8 نفر فقط عناوین مقالات را می خوانند و مابقی اطلاعات را نخوانده رها می‌کنند. اما اصول تیتر نویسی و نکات مهم مرتبط با آن چیست.

نکته اول: از اعداد و داده های خاص در تیتر خود استفاده کنید

نخستین اصل از اصول تیتر نویسی، اختصاص به شیوه استفاده از اعداد در تیتر دارد. یک روش موثر برای جذاب تر کردن مقاله شما برای خوانندگان، ادغام اعداد و داده های خاص در تیتر است. چندین مطالعه تحقیقاتی نشان داده‌اند سرفصل‌هایی که دارای اعداد هستند مشارکت بیشتری را از سوی شبکه‌های اجتماعی ایجاد می‌کنند. اعداد در عناوین مانند "آب نبات مغز" هستند. اعتیاد آورند و ذهن ما از آنها سیر نمی‌شود. نکته جالب‌تر اینکه به نظر می رسد مغز، اعداد فرد را بیشتر از اعداد زوج باور می‌کند. پس اگر این بار اگر خواستید عددی را در تیتر خود استفاده کنید این موضوع را امتحان کنید. اعداد فرد به افراد کمک می کند اطلاعات را راحت تر هضم و به خاطر بیاورند. نکته دیگر اینکه در نوشتن اعداد، به حروف از عدد استفاده کنید و مثلا به جای استفاده از کلمه «هفت»، همیشه عدد 7 را بنویسید. راز دیگر مرتبط با اعداد در اصول تیتر نویسی این است که باید تلاش کنید مراحل شما بیش از 9 مورد نباشد. تجربه ما نشان می‌دهد مغز انسان معمولا پردازش بیش از 9 مورد را در یک زمان برای خود سخت می‌داند.

 

 

نکته دوم: در تیتر از یک منطق منحصر به فرد استفاده کنید

شاید یکی از مهم‌ترین نکات قابل ذکر در اصول تیتر نویسی این باشد که شما باید در تیتر انتخابی خود یک منطق و استدلال محکم را لحاظ کنید. استدلال و منطقی که خواننده را مجاب به مطالعه متن شما کند. با توجه به اینکه 59 درصد از مردم توجهی به اصل محتوا نمی‌کنند باید مطمئن شوید که تیترهای شما برای این گروه از افراد جذابیت کافی دارد. پیش از آنکه برای تولید محتوا زمان بگذارید باید بتوانید با یک تیتر جذاب، مخاطب خود را متقاعد کنید که چرا باید محتوای شما را بخواند. در تیتر نویسی می‌توانید موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

  • نکات،
  • دلایل،
  • ترفندها،
  • ایده ها،
  • راه‌ها،
  • اصول،
  • حقایق،
  • اسرار،
  • استراتژی ها و ... . 

نکته سوم: با تیر محتوا نظر مخاطب را جلب کنید

به خاطر داشته باشید مشتریان شما انسان‌هایی هستند که هر روز هزاران آگهی، وبلاگ، مقاله و ... می‌بینند. کثرت تبلیغ و آگهی‌های موجود سبب شده تا مخاطبان توجه چندانی به این تبلیغات نکنند و اکثریت آنها را نادیده بگیرند. در این وضعیت شما باید این مهارت را داشته باشید که با تیترنویسی مناسب و تولید محتوای منطقی مخاطبین خود را جذب نمایید. اگر صاحب کسب‌وکار کوچکی هستید، یکی از راه‌های جذب و حفظ مشتریان، تولید محتوای عالی و انتخاب عنوان بر اساس اصول تیتر نویسی است. شما باید بتوانید مشتریان بالفعل و مشتریان احتمالی خود را متقاعد کنید که به مطالعه ادامه دهند. این موضوع باید در اصول تیتر نویسی شما اولویت داشته باشد. اگر به این هدف دست پیدا کنید، مقدمه، زیرنویس ها، نکات مهم و ... بقیه موارد را برطرف می کند و خواننده را به مشتری تبدیل می کند.

 

 

4 قانون مهم در اصول تیترنویسی

چهار قانون مهم در تیترنویسی وجود دارد که توصیه می‌کنیم حتما آنها را مدنظر قرار دهید.

قانون 1 و 2. منحصربفرد بودن و خاص بودن: 

قانون نخست این است که در تیتر خود باید منحصر بفرد باشد. مورد دوم این است که باید عنوان و تیتر انتخابی شما خاص باشد. اگر بتوانید یک عنوان فوق العاده خاص و پاسخ برای مخاطبان ارائه دهید پس می توانید آنها را به خوانندگان و مشتریان وفادار تبدیل کنید. هرچه دقیق‌تر باشید، قدرت بیش تری خواهید داشت و در ایجاد ارتباط قوی با مشتریان بهتر عمل خواهید کرد.

قانون 3. حس فوریت در مخاطب:

قانون سوم که ما آن را جزو اصول تیتر نویسی قرار داده‌ایم تولید احساس فوریت در مخاطب است. شما باید بتوانید احساس فوریت را به مخاطب خود منتقل کنید (مثلا با عنوان «فرصت را از دست ندهید!»). این سخن درک کریستین را به یاد داشته باشید که «بازاریابی موثر به ایجاد ترس از دست دادن در یک معامله شگفت انگیز خلاصه می‌شود». کمبود و فوریت دو عنصر قدرتمند هستند که معمولاً با هم ترکیب می شوند تا نتایج برجسته ای را ایجاد کنند. برای مثال یک اسکرین شات از آمازون که "فقط 2 عدد موجود در انبار" را نشان می دهد می‌تواند به خوبی حس فوریت را در مشتری خود ایجاد کند.

قانون 4. مفید بودن مطلب:

نکته آخر ما در اصول تیتر نویسی، ارائه مطلبی مفید به مخاطب است.

سه قانون فوق؛ منحصر به فرد بودن، فوق العاده خاص و فوریت؛ همگی با سودمندی تیتر مرتبط هستند. اگر عنوان و محتوای شما مفید نباشد، ممکن است شکست بخوردی و دیگر مهم نیست که چقدر در مخاطب حس اضطرار ایجاد می‌کنید. در واقع، هیچ راهی برای نوشتن یک محتوای خاص و منحصر به فرد، بدون اینکه مفید باشد، وجود ندارد. مفید یعنی کاربردی، مفید، ارزشمند، آموزنده، ارزشمند، مفید، سودمند و غیره.

تیتر نویسی و تولید محتوا در اریس

واقعیت این است که برخی افراد به دلیل سر و کله زدن با متن‌ها و مقالات متعدد دیگر به درجه‌ای رسیده‌اند که در کار خود جزو بهترین‌ها به شمار می‌آیند. ما در تیم «اریس» به دلیل ترجمه و تألیف مقالات متعدد و تجربه سال‌ها کار تولید محتوا و بازاریابی به بایدها و نبایدهای این کار مسلط شده‌ایم. بنابراین شما می توانید سفارشات و پروژه‌های مرتبط با تولید محتوای خود را به ما بسپارید. ما در تیم «اریس» تمامی مراحل ارزیابی مخاطب، تولید محتوا در تمامی فرمت‌ها، بررسی میزان بازخورد محتوای تولید شده و سایر موارد مرتبط با این بخش را انجام داده و بهترین‌ها را برای شما رقم خواهیم زد.

نظرات