تفاوت ها و شباهت های کپی رایتینگ و کانتنت رایتینگ

فرقی نمی کند که یک صفحه اینستاگرام را اسکرول می کنید، به ویدئوهای یوتویوب یا یک بلاگ نگاه می کنید یا در حال خواندن توضیحات ذیل یک محصول هستید. همه این ها یا خودشان نوشته هستند یا از نوشته ها متولد شده اند. دو نوع از این نوشته ها که شریان های اصلی هر کسب و کار مجازی را تشکیل می دهند، تولید محتوا و کپی رایتینگ هستند.

محتواهای متنی و نتایج کپی رایتینگ هر دو یک یک محصول دارند: متن. با این حال با این حال یک سوال هنوز باقی است: واقعا تفاوت ها و شباهت های کانتنت رایتینگ (محتوا نویسی) و کپی رایتینگ چیست؟ برای فهمیدن پاسخ این پرسش با ما همراه باشید.

تولید محتوا و کپی رایتینگ

این مطلب و بخوان به کارت میاد: ارتباط تولید محتوا و سئو چیست؟

تولید محتوا و کپی رایتینگ | تعریف مفاهیم

فکر کردم بهتر است قبل از اینکه مستقیم سراغ تفاوت ها و شباهت های تولید محتوا و کپی رایتینگ برویم، جداگانه با تعریف و نمونه های هر کدام از این دو مهارت آشنا شویم.

تولید محتوا یا محتوا نویسی یعنی «نوشتن محتوای با ارزش برای ارائه اطلاعات به مخاطب یا سرگرم کردن او». در ادامه چند نمونه از نتایج تولید محتوای متنی را بیان می کنیم:

  • پست های وبلاگی
  • پست های متنی یا غیر متنی شبکه های اجتماعی (گفتیم که محتوا در هر حال به متن نیاز دارد)
  • خبرنامه های ایمیلی

در مقابل، کپی رایتینگ یعنی «تنظیم دقیق و عالی یک متن با هدف اقناع مخاطب برای انجام دادن یک کار مانند خرید یا ثبت نام در خبرنامه». کپی رایترها معمولا متن هایی در این قالب ها تولید می کنند:

  • آگهی های PPC
  • صفحه های فرود یا Landing pages
  • توضیح محصولات

این مقاله را از دست ندهید: بهترین ربات های تولید محتوا کدامند؟

تفاوت کپی رایتینگ با محتوا نویسی چیست

تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ واقعا در چیست؟

تولید محتوا و کپی رایتینگ دو شاخه و مسیر در عرض هم نیستند که قرار باشد تفاوت زیادی داشته باشند. این دو در حقیقت در طول هم و مکمل یکدیگرند. محتوا با ارائه داده های ارزشمند و سرگرم کننده، اعتماد مخاطب را جلب و او را از یک غریبه به یک آشنا، دنبال کننده و در نهایت دوست تبدیل می کند.

در قدم بعد کپی رایتر (که ممکن است همان تولید کننده محتوا هم باشد) با جهت دهی متن سعی می کند تا فرد را دعوت به خرید یا تقویت رابطه با کسب و کار کند.

با همه این ها اگر مته به خشخاش بگذاریم، می توانیم تفاوت های این دو نوع محتوا را به سه دسته تقسیم کنیم:

  • حجم
  • هدف
  • راهبرد

حجم محتوا

محتواها نویس ها معمولا متن هایی با حجم 1000 کلمه یا بیشتر در قالب مقالات سایت ها، کتاب های الکترونیکی یا خبرنامه های ایمیلی می نویسند. در حالی که کپی رایترها معمولا متن های چند صد کلمه ای کوتاه و گزنده ای می نویسند. مثل آگهی ها یا توضیحات محصول.

با این حال کلمه «معمولا» که در پاراگراف قبل گفتیم واقعی است و همه مواقع را شامل نمی شود و این تفاوت تولید محتوا و کپی رایتینگ واقعا نسبی است. برای مثال ممکن است محتوا نویس متنی کوتاه برای یک پست در اینستاگرام بنویسد و یک کپی رایتر متنی بلند در قالب لندینگ پیج!

پیشنهاد سایت: محتوای برند چیست و چگونه تولید می شود؟

هدف همه و جمله جمله محتوا

محتوا نویس ها اغلب استخدام می شوند تا برای بلاگ ها پست بنویسند و رتبه سایت را مبنی بر معیارهای سازگار با موتور جستجو بالا ببرند. تمرکزشان هم اغلب بر سئو آن پیج و بالا بردن ترافیک ارگانیک سایت است.

کپی رایترها در مقابل برای نوشتن تبلیغ، صفحات شرح محصول و فرود به کار گرفته می شوند. آن ها باید بدانند که چگونه با کلمات بازی کنند و آن ها را چگونه نظم بدهند که در نهایت چند جمله کوتاه آن ها به اقدام مشتری منجر شود.

در اینجا هم علی رغم تفاوت های کلی تولید محتوا و کپی رایتینگ یک شاخه دیگر وجود دارد که این دو را به یکدیگر پیوند می زند: سئو کپی رایتینگ یعنی طوری محصولات را معرفی کنید و دست مشتری را روی گزینه خرید ببرید که سئو هم رعایت شود. یک تیر و دو نشان!

یک روح در دو بدن

مهارت هایی که برای محتوا نویسی و کپی رایتینگ نیاز دارید تا حد زیادی یکسانند. در هر دو باید بدانید چطور اطلاعات را صریح و ساده منتقل کنید و تمرکز مخاطب را از یک جمله به جمله دیگر گره بزنید. حالا اگر قرار باشد یک کپی رایتر گره محکم تری بزند و محتوا نویس برای اضافه کردن سرگرمی کمی گره را بپیچاند، نمی شود گفت تفاوتی اساسی وجود دارد.

همانطور که در این مقاله از مجموعه مارکتینگ اریس گفتیم این دو مهارت و فعالیت در طول هم و مکمل هم هستند و می توان آن ها را به ساقه و نوک شمشیر تشبیه کرد. کارکردها متفاوتند و جنس و هدف غایی مشابه. در نهایت از اینکه تا پایان همراه ما بودید متشکریم.

نظرات