اصول طراحی فوتر سایت

فوتر عبارت است از یک بخش کوچک در پایین وب سایت شما که حاوی تمام اطلاعات مفیدی است که در محتوای اصلی گنجانده نشده است. در بیشتر موارد، بازدیدکنندگان برای یافتن پیوندهایی که در هیچ جای دیگری نمی توانند پیدا کنند، تمام مسیر را به سمت پایین حرکت می کنند. این شامل ناوبری مفید، خط مشی ها، اطلاعات تماس، لینک رسانه های اجتماعی، فرصت های شغلی و موارد دیگر است.

به طور خلاصه، فوتر وب سایت شما دو هدف اصلی دارد: پایان صفحه را مشخص می کند و به بازدیدکننده یک تجربه کامل داده و نتیجه منطقی وب سایت شما را نشان می دهد. یکی از مزایای اصلی طراحی فوتر سایت، این است که همه می دانند کجا قرار دارد. به همین دلیل است که باید UX سازگار و قابل استفاده ای برای بازدیدکنندگان داشته باشد. ضمن اینکه تمام اطلاعات مربوطه را سازماندهی کند و آن را به شکلی کارآمد و از نظر زیبایی دلپذیر ارائه کند.

طراحی فوتر سایت

مهم ترین نکات طراحی فوتر وب سایت

فوتر نقشه سایت یا یک نقشه جامع نیست که در آن کل محتوای وب سایت در عناوین و ستون ها فشرده شود. این در واقع آخرین بخشی است که در آن می‌توانید از یک فراخوان ثانویه برای اقدام استفاده کنید، بازدیدکنندگان خود را در مورد تخصص خود متقاعد کنید، با لینک دادن به رسانه های اجتماعی خود تعامل ایجاد کنید و موارد دیگر. چند روش ثابت شده برای طراحی فوتر سایت وجود دارد که می تواند بخش پایینی صفحه را به یک ابزار تبدیل قدرتمند تبدیل کند.

به لینک ها توجه کنید

لینک های شما همیشه باید دقیق، به روز و کاربردی باشند. همچنین اگر به صفحه داخلی نامربوط به محتوای اصلی یا لینک داده اید یا لینک خارجی در آن گذاشته اید، مطمئن شوید که در صفحه جدید باز شود.

فوتر خود را برای گوشی بهینه کنید

در برخی موارد، به یک فوتر بزرگ نیاز دارید که در آن تعداد انگشت شماری از پیوندهای ضروری را سازماندهی کنید. انجام این کار برای دسکتاپ آسان است؛ زیرا می توانید پیوندهای خود را در دسته بندی ها گروه بندی کنید، آن ها را در دو نقطه قرار دهید و از فضای بسیار زیادی استفاده کنید. با این حال، برای موبایل، پاورقی های بسیار گسترده با این اطلاعات زیاد باعث پیمایش و ناامیدی زیادی برای کاربران می شود. به همین دلیل است که باید فقط ضروری ترین پیوندها را برای نسخه موبایل قرار دهید و آن را فشرده کنید.

توجه به لینک ها در طراحی فوتر

از عنوان های کوتاه و دقیق استفاده کنید

عنوان هر لینک باید قبل از کلیک روی آن، ه خواننده نشان دهد که هدف صفحه چیست. برای این کار، باید از عنوان یا به اصطلاح انکر تکست کوتاه و دقیق استفاده کنیم. برای مثال عباراتی مانند سؤالات متداول، نقشه سایت، تماس با ما و غیره.

طراحی فوتر سایت را ساده نگه دارید

حتی با وجود طراحی پویا و پیچیده ای که در سایت خود استفاده کرده اید، بهتر است در مورد فوتر سادگی و خوانایی را اولویت قرار دهید. توجه داشته باشید که این موضوع نباید سازگاری فوتر با سایر اجزای سایت را بر هم بزند. به این ترتیب باید خلاقیت داشته باشید و در عین سادگی فوتر، سایت را یکپارچه نگه دارید.

لینک های کلیدی را برجسته کنید

تمام اطلاعات مهم کسب و کار شما از جمله آدرس، لینک شبکه های اجتماعی، لینک های مفید، راهنما و هرچیزی که کاربر نمی تواند جای دیگری پیدا کند، باید در طراحی فوتر سایت لحاظ شود.

سئو را دست کم نگیرید

با این که اولویت موتورهای جستجو، هدر و محتوای اصلی سایت است، با قرار دادن صفحاتی که در عمق پایین تر سایت هستند، می توانید اعتبار سئوی بیشتری کسب کنید. 

برای آنکه بتوانید رتبه سئوی بهتری داشته باشید، توصیه می کنیم نکات طراحی هدر سایت را به خوبی رعایت کنید.

آخرین فراخوان را در فوتر قرار دهید

وقتی بازدید کننده به فوتر می رسد، یعنی با محتوا و خدمات شما آشنا شد است. آخرین فراخوان اقدام در فوتر، بهترین فرصت برای ترغیب آن ها به عضویت در خبرنامه، تماس با شما و دنبال کردن خدمات است. پس از شانس خود استفاده کنید.

طراحی فوتر سایت را ساده نگه دارید

اطلاعات قانونی خود را در طراحی فوتر سایت قرار دهید

اگر لازم باشد، کاربران به دنبال اطلاعاتی مانند سیاست های حریم خصوصی، کوکی ها، اعتبار شما در سازمان های ذی صلاح و شرایط ارائه خدمات خواهند گشت. فوتر بهترین مکان برای گنجاندن این موارد است.

 از گنجاندن عناصر اثبات اجتماعی و اعتماد خودداری نکنید

کاربران اصولاً تمایل دارند خدمات خود را از مجموعه ی دریافت کند که بتواند تجربه خود را ثابت کند. به همین دلیل می توانید در فوتر سایت پروژه ها، جشنواره ها، گواهینامه ها و هر دستاورد دیگری که دارید را بگنجانید. این المان ها اعتمادسازی کرده و تخصص شما را اثبات می کنند.

قرار دادن اطلاعات قانونی در طراحی فوتر سایت

نکات طراحی در مورد فوتر وب سایت

نکاتی که در این بخش به آن ها اشاره خواهیم کرد، پس از بررسی بیش از 30 طراحی سایت موفق استخراج شده اند. توصیه می کنیم در هنگام طراحی فوتر سایت از آن ها استفاده کنید.

  • اگر صفحاتی طولانی دارید، منوی اصلی را در فوتر تکثیر کنید. زمانی که مطلب طولانی باشد و کاربر برای خواندن آن مجبور به چندین بار اسکرول باشد، خوب است وقتی به پایان رسید امکان رفتن به صفحات دیگر را داشته باشد. اگر مجبور باشد دوباره برای رسیدن به منو اسکرول ها را تکرار کند، ممکن است از خسته شده و از صفحه خارج شود.
  • بر المان های مهم تأکید کنید. استفاده از فونت های بزرگ تر و رنگ های واضح تر، لینک های مهم را برجسته کنید. این مورد نیاز به خلاقیت بیشتری دارد. همچنین می توانید از انیمیشن برای جلب توجه استفاده کنید. یک انیمیشن غیر تعاملی ساده می تواند توجه بازدید کننده را به قسمت خاصی از فوتر سوق دهد.
  • از سلسله مراتب دیداری و متنی استفاده کنید. شما باید در یک سلسله مراتب مشخص، صفحات مهم تر را به بازدید کننده معرفی کنید. به این ترتیب با استفاده از متن و عناصر دیداری مناسب، خواننده می تواند دسته بندی های مختلف را درک کند.

طراحی سایت تخصصی در اریس

طراحی سایت تخصصی در اریس

همه افرادی که قصد راه اندازی سایت خود را دارند، با الهام از سایت های موفق و خلاقیت و خواسته خود، به طرحی نهایی می رسند. اما مشکل پیاده سازی آن است. هرچقدر هم سایتی زیبا و کاربردی در نظر داشته باشید، طراحی آن نیاز به تجربه و دانش دارد. توصیه می کنیم در این خصوص با ما تماس گرفته و از مشورت اعضای تیم مارکتینگ اریس بهره مند شوید. اصولاً طراحی سایت و راه اندازی اصولی شبکه های اجتماعی برای معرفی کسب و کار و ارائه محصولات و خدمات از این طریق، نیازمند دقت و تلاش مستمر است.

نظرات