تقویم محتوایی چیست؟

هیچ کاری بدون برنامه ریزی درست به نتیجه نمی رسد. در مورد انتشار محتواهای آنلاین در بستر وب سایت ها و شبکه های اجتماعی این حساسیت بیشتر است. همانطور که می دانید اگر محتوا به موقع و براساس اصول مشخصی منتشر نشود، به مرور باعث افت سئو و از دست رفتن اعتبار و رتبه سایت می شود. به همین دلیل مفهومی به نام تقویم محتوایی (Content calendar) به وجود آمده است که به کمک آن می توانیم اطلاعات لازم را در یک فایل منظم قرار داده و براساس آن پیش برویم. در ادامه این مقاله از اریس خواهیم دید که چگونه می توانیم از کانتن کلندر برای پیش برد امور محتوایی کسب و کار خود استفاده کنیم.

تقویم محتوایی چیست؟

تقویم محتوایی چیست؟

تقویم محتوایی یک ابزار برنامه ریزی است که به تولیدکنندگان محتوا و تیم های کانتنت مارکتینگ کمک می کند تا محتوای خود را برای یک دوره زمانی خاص، مثلاً یک ماه یا یک فصل، پیش بینی و برنامه ریزی کنند.

این ابزار شامل یک جدول زمانی است که در آن موضوعات و نوع محتوایی که باید برای هر روز، هفته یا ماه تولید شود، مشخص می شود. هدف از استفاده از تقویم محتوایی، ایجاد ساختار و نظم در تولید محتوا، بهبود برنامه ریزی و به حداقل رساندن احتمال ایجاد شلوغی در زمان تولید محتوا است.

با استفاده از تقویم محتوایی، می توان بهترین زمان برای انتشار محتوا و انتخاب موضوع را براساس برنامه ریزی مناسب تعیین کرد. همچنین، این ابزار به شما کمک می کند تا متناسب با نیاز و محتوای هدف خود، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.

تقویم محتوایی چه کاری انجام می دهد؟

تقویم محتوایی زندگی شما را آسان تر می کند. کانتنت کلندر، یک برنامه مکتوب است که در آن می توانید تمام محتوای آینده خود را برای استفاده خصوصی یا اشتراک گذاری با یک تیم بزرگتر ترسیم کنید. اغلب می بینیم که تقویم ها برای کمپین ها و رسانه های اجتماعی استفاده می شوند، اما می‌توانید از آن ها برای محتواهای دیگر مانند ویدیوهای یوتیوب، وبلاگ ها، ولاگ‌ها و وب سایت ها استفاده کنید.

این ابزار یک نقطه مرجع قابل دسترس برای هر کسی است که در پروژه مشارکت دارد. هر شخصی می تواند از تقویم های محتوا برای سازماندهی امور کاری خود استفاده کند. همچنین کسب و کارهای بزرگ با ده ها نفر عضو در تیم های رسانه های اجتماعی شان نیز همین کار را می کنند.

اگر به عنوان بخشی از یک تیم کار می کنید، تقویم محتوایی می تواند اشتباهات ساده را حذف کند. حتی اگر شما یک تولید کننده محتوای فریلنسر هستید، داشتن محتوای سه تا شش ماه آینده برنامه ریزی شده و آماده برای شروع، استرس شما را کم می کند. کانتنت کلندر به شما ساختاری می دهد که به موقع و مدارم پست بگذارید، در زمان صرفه جویی کنید و بدون ایجاد ارتباط نادرست با افراد دیگر همکاری کنید.

تقویم محتوایی باید شامل چه بخش هایی باشد؟

تقویمی که برای مدیریت محتوا در نظر گرفته شده است، باید شامل هر چیزی که فکرش را می کنید باشد.

  • محتواهای آینده و زمان انتشار آن ها
  • فعالیت های تبلیغاتی شامل آگهی ها و اسپانسرشیپ ها
  • تاریخ های خاص مثل تعطیلات، سالگردها و غیره که می توان از آن ها در تولید محتوای جدید کمک گرفت.
  • برنامه شراکت ها و همکاری ها
  • به روز رسانی ها

به لیست بالا می توانید موارد بسیار زیاد بیشتری اضافه کنید، اما مواردی که ما عنوان کردیم، اصلی ترین اطلاعاتی هستند که باید در تقویم محتوایی وجود داشته باشند.

تقویم محتوایی باید شامل چه بخش هایی باشد؟

چرا به کانتنت کلندر نیاز داریم؟

پیشتر به این موضوع اشاره کردیم که تقویم محتوایی می تواند محتوایی که باید روزها، هفته ها، ماه ها و حتی یک سال بعد تولید و منتشر شود را مشخص کنیم. اما به طور کلی، داشتن چنین تقویمی به موارد زیر کمک می کند:

  • تولید محتوای بهتر: وقتی بدانید چه زمان باید محتوای را منتشر، کنید، زمان کافی برای تحقیق و تولید محتوای باکیفیت تر و بهتر خواهید داشت.
  • کمک مدیریت منابع: اعضای تیم، منابع انسانی هر مجموعه ای هستند. زمانی که دقیقاً بدانید در چه تاریخی چه کاری باید انجام شود، آن را به اشخاص درستی واگذار می کنید. به این ترتیب همه اعضای تیم به موقع تسکی دارند و یک نفر مجبور به انجام تمام امور نخواهد بود.
  • همسو کردن اعضای تیم: اینکه افراد بدانند چه برنامه کوتاه و بلند مدتی برای امور تنظیم شده است، باعث می شود که با هم همسو شده و برای رسیدن به ددلاین ها همکاری بهتری داشته باشند.
  • مشخص کردن مسئولیت ها: کار تیمی یعنی هرکس وظیفه مشخصی داشته باشند و به موقع به وظیفه خود عمل کند. وجود تقویم محتوایی وظایف نویسندگان، گرافیست ها و غیره را به درستی مشخص کرده و مانع از عقب افتادن تولید می شود.
  • تهیه گزارش: در تقویمی که برای محتوای خود نوشته اید، باید برنامه ای برای تهیه گزارش از نرخ درگیر شدن مخاطب وجود داشته باشد. به این ترتیب متوجه خواهی شد که محتوای شما چگونه کار می کند و آیا نیاز به تغییر دارد یا خیر.

چگونه تقویم محتوایی بنویسیم؟

چگونه تقویم محتوایی بنویسیم؟

ظاهر تقویم محتوایی باید به شکلی باشد که هم برای شما و هم برای تیمتان معنی دار باشد. اما به طور کلی در هر تقویمی که برای انتشار کانتنت نوشته می شود، باید موارد زیر وجود داشته باشند:

چارچوب زمانی

در ابتدا باید مشخص کنید که برای چه بازه زمانی می خواهید برنامه محتوا بنویسید. کسب و کارها معمولاً به صورت ماهانه، فصلی یا سالانه برنامه ریزی می کنند. شاید سیستم ماهانه یا فصلی برای شما بهتر باشد؛ زیرا می توانید زمان بندی بهتری برای تحقیق در مورد جزئیات داشته باشید.

کانال های مارکتینگ

مشخص کنید محتوای شما در چه کانال هایی در بازه زمانی تعیین شده پخش خواهند شد. تقویم شما می تواند به شما کمک کند تا محتوای خود را به طور مداوم و یکنواخت در کانال های مارکتینگ خود توزیع کنید و به شما امکان می دهد ارتباط خود را با مخاطبان خود حفظ کنید. همچنین می توانید که محتوای خود را برای هر کانال بازاریابی تنظیم کنید. فراموش نکنید که همه کانال های مختلفی را که شرکت شما استفاده می کند در تقویم محتوایی قرار دهید:

  • محتوای بلاگ ها و وب سایت ها
  • شبکه های اجتماعی
  • ایمیل هایی که باید ارسال شوند
  • بازاریابی پرینتی شامل آگهی در روزنامه، تراکت، بیلبورد و غیره
  • استراتژی ها و فاکتورهای سئو سایت
  • تبلیغات کلیکی

موضوعات

هر موضوع مرتبطی را که می توانید در محتوای خود در مورد آن صحبت کنید، در تقویم قرار دهید. سعی کنید به موضوعاتی بچسبید که برای مخاطبان شما مفید بوده و با پیام های برند شما سازگار است. می توانید از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و تاپیک، برای یافتن موضوعات احتمالی برای تقویم محتوایی خود استفاده کنید. می توانید کلمات و موضوعاتی که پیدا کرده اید را تبدیل به مقالات وبلاگ، فیلم های آموزشی و پست های اینستاگرامی کنید. بنابراین تقویم محتوایی اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگری که روی آن کار می کنید، هم بخش مهمی از برنامه ریزی است.

شما می توانید از ابزارهای هوش مصنوعی در تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.

رویدادها

مطمئن شوید که برای تمام تعطیلات و مناسبت های خاص بازه زمانی منتخب خود برنامه داشته باشید. ممکن است نیاز نباشد برای هر مناسبت محتوای خاصی تولید کنید، اما اینکه بدانید روزهای خاص در چه تاریخی هستند، شما را به تولید پست های هدفمندتر هدایت می کند. این مناسبت ها عبارتند از:

  • تعطیلات ملی
  • پیک خرید در هر فصل
  • رویدادهای تکرار شونده مثل تولدها، سالگردها و غیره
  • رویدادهایی که فقط یک بار اتفاق می افتند، مثل سمینارها، نمایشگاه های خاص بدون تکرار و غیره

جدول زمانی

هر چند وقت یکبار می توانید محتوایی منتشر کنید؟ فاصله بین هر انتشار باید به گونه ای باشد که مخاطب را در گیر نگه دارید، اما او را خسته نکند. در جدول زمانی به هر محتوا، زمان انتشار نسبت دهید. با وجود چنین جدولی می توانید بررسی کنید که کدام بازه های انتشار مخاطب را بهتر نگه داشته است. اگر کسب و کار خود را به تازگی راه اندازی کرده اید، می توانید با انتشار ماهی یک محتوا آغاز کنید و زمانی که تعداد مخاطبانتان بیشتر شد، این بازه را کم کنید.

کانتنت کلندر

تولید محتوای برنامه ریزی شده

هدف نوشتن تقویم تولید محتوا و به کار گیری آن، ایجاد نظمی است که به پیشرفت کمک کند. با توجه به اینکه برای نوشتن چنین تقویمی نیاز به در نظر گرفتن اطلاعات زیادی داریم، ممکن است نتوانید خودتان برنامه کاملی بنویسید و بعضی نکات از چشمتان دور بماند. اگر تجربه تدوین تقویم محتوایی ندارید، می توانید این کار را به تیم مارکتینگ اریس بسپارید.  ما در این مجموعه تمام اصول لازم را به کار می گیریم، تا مطمئن شویم تقویم انتشار محتوا، بالاترین نرخ درگیری مخاطب را به همراه داشته باشد.

نظرات