همه چیز درباره سئوی جستجوی صوتی

جستجوی صوتی از جدیدترین تکنولوژی هایی است که نیاز به تایپ کردن را هم حذف کرده است. بدیهی است در این تکنولوژی کاربران عبارت مورد نظر خود را به گوگل می گویند و او هم به همین ترتیب، به صورت صوتی پاسخ می دهد. اما چگونه باید سایت خود را در بین گزینه های گوگلبرای انتخاب پاسخ قرار دهیم؟ ایا تفاوتی بین سئوی معمولی و بهینه سازی جستجوی صوتی وجود دارد؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به طور مفصل در این باره صحبت کنیم.

جستجوی صوتی

جستجوی صوتی چیست؟

جستجوی صوتی یعنی افراد از صدای خود برای تعامل با موتور جستجو استفاده می‌کنند، به جای آنکه سؤال خود را به صورت متنی تایپ و سرچ کنند. این تعریف بدیهی است، اما باید توجه داشته باشید که تفاوتی بین سؤالاتی که می پرسیم وجود دارد.

برای مثال وقتی که می گوییم: «Hey Google, call my mom.» نمونه ای از جستجوی صوتی نیست؛ زیرا این درخواست یک جستجو نیست. شما فقط یک فرمان صوتی به دستیار صوتی گوگل صادر می کنید. از سوی دیگر، اگر بگویید: «Hwy Google, where is the nearest restaurant?» نمونه ای از جستجوی صوتی است؛ زیرا از گوگل، یک موتور جستجو، می خواهید که وب را برای یافتن پاسخ جستجو کند.

از امکان جستجوی صوتی چقدر استفاده می شود؟

گوگل اعلام کرده است که 41 درصد بزرگسالان و 55 درصد نوجوانان روزانه از امکان voice search استفاده می کنند. همچنین باتوجه به آماری که مایکروسافت ارائه کرده است، بیشتر برای یافتن موارد زیر از این تکنولوژی استفاده می شود:

  • 68 درصد برای جستجوی فوری اطلاعات مختصر
  • 65 درصد برای موقعیت مکانی
  • 47 درصد برای کسب و کارها
  • 44 درصد برای محصولات و خدمات

مواردی که باید در مورد جستجوی صوتی بدانید

تا اینجا در مورد اینکه جستجوی صوتی چیست، صحبت کردیم. پیش از آنکه ببینیم چگونه باید سایت خود را برای آن بهینه سازی کنیم، لازم است سه مورد زیر را به خاطر داشته باشیم:

پاسخ های گوگل در بین دستگاه های مختلف متفاوت است.

برای مثال وقتی در گوشی خود در مورد دستور پخت یک غذا از گوگل سؤال کنید، پاسخ آن بسیار ابتدایی است. ولی وقتی از دستگاه های خانه هوشمند مثل Google Home سؤال می کنید، یک دستورالعمل کامل به شما ارائه می شود.

گوگل معمولاً پاسخ به سؤالات صوتی را از بین featured snippet انتخاب می کند.

وقتی یک صفحه از یک سایت، به رنک صفر گوگل می رسد، بخشی از محتوای آن که پاسخ کوتاه و کاملاً مربوطی به سؤال جستجو شده کاربر است، در ابتدای صفحه نتایج نمایش داده می شود که به آن featured snippet گفته می شود. اغلب پاسخ ها به سؤالات صوتی هم از همین بخش انتخاب می شوند.

سئوی جستجوی صوتی

گوگل معمولاً پاسخ ها را از صفحات با رنک بالا انتخاب می کند.

حتی زمانی که پاسخ ها از featured snippet انتخاب نمی شوند، باز هم از چند صفحه اول فراتر نمی روند. آمار نشان داده است که 91 درصد نتایجی که کاربران از جستجوی صوتی خود دریافت می کنند، مربوط به 5 صفحه اول است.

چگونه سایت خود را برای جستجوی صوتی بهینه کنیم؟

در حال حاضر راهی برای دیدن تعداد افرادی که کلمه کلیدی خاصی را به صورت صوتی سرچ می کنند، وجود ندارد. گوگل این داده ها را به ما نمی دهد و هنوز در هیچ ابزار دیگری خارج ز شرکت گوگل هم این امکان وجود ندارد. آنچه می دانیم، این است که تکنولوژی جستجوی صوتی، هنوز خیلی ابتدایی است. ما فعلاً می توانیم سؤالات ساده را به این ترتیب بپرسیم. برای مثال تلفن چه زمانی اختراع شد ، نزدیکترین باشگاه به من کجاست ، از کجا می توانم کفش ورزشی بخرم و از این دست سؤالات ساده.

به همین دلیل، سئوی جستجوی صوتی بیشتر در مورد یافتن، پاسخ دادن و بهینه سازی سؤالات ساده ای است که ممکن است افراد بپرسند. حالا می خواهیم در مورد اینکه چطور باید سئو سایت خود را برای این منظور انجام دهید، صحبت کنیم:

پروفایل Google My Business بسازید

کاربران معمولاً مستقیماً در مورد کسب و کار خاصی پرس و جوی صوتی می کنند. به این ترتیب پروفایل داشتن در Google My Business، راه خوبی برای شناساندن خود به گوگل است تا بتواند از اطلاعات شما استفاده کند. برای مثال اگر کاربر بخواهد یک وقت با پزشک خود تنظیم کند و پزشک به نام خود با آدرس و شماره تلفن مطب خود پروفایل GMB داشته باشد، کار به سادگی انجام می شود. همچنین اگر کاربر در روزی که وقت گرفته نیاز به لوکیشن داشته باشد، باز هم اطلاعات GMB به او کمک می کنند.

اما GMB برای چیزی بیشتر از جستجوهایی که مستقیماً با کسب و کار شما مرتبط است، کاربرد دارد. به عنوان مثال، اگر از Google Home بخواهیم بهترین رستوران محلی ایتالیایی را پیدا کند، پیشنهادات بر اساس پروفایل های GMB را می خواند. در این مورد گوگل می تواند نظرات دیگران را هم بخواند و رستورانی را به شما پیشنهاد دهد که افراد بیشتری از آن راضی بوده اند. به این ترتیب شما باید بتوانید مشتریان خود را ترغیب به گذاشتن کامنت در این پروفایل کنید. این یکی از روش های سئو محلی است که منجر به بهینه سازی جستجوی صوتی نیز می شود.

سؤالاتی که کاربران می پرسند را پیدا کنید

فراتر از  Google My Business، سئوی جستجوی صوتی بیشتر در مورد ایجاد و بهینه سازی محتوا برای سؤالات مرتبطی است که مردم می پرسند. چند راه وجود دارد که می‌توانید این سؤالات را پیدا کنید:

ابتدا در ابزارهای جستجو و تحقیق کلمات کلیدی دامنه خود، 5 مورد برتر را بررسی کنید. در بین آن ها به دنبال عباراتی باشید که با کلمات پرسشی شروع می شوند.

بررسی وضعیت رقبا

سپس ببینید رقبا در این عبارات چه وضعیتی دارند. اگر خودتان در بین رنک های برتر هستید، یعنی توانسته اید به آن سؤالات پاسخ دهید. درواقع جایی  در سایت شما وجود دارد که این سؤالات پوشش داده شده اند. اگر رقبای شما رتبه بهتری دارند، یعنی شما نتوانسته اید به خوبی به این سؤالات پاسخ دهید. توجه داشته باشید که عبارت را با توجه به دامنه خود پیدا کرده بودید. یعنی در سایت شما وجود دارند، اما به شکلی بهینه و سئو شده پاسخی برای آنها وجود ندارد.

یافتن سؤالات بیشتر

مطمئناً سؤالاتی وجود دارند که نه شما و نه رقبایتان در آن ها رنک ندارید. برای یافتن آن ها باید بازهم به سراغ ابزار تحقیق کلمات کلیدی خود بروید. کلمات اصلی مرتبط با موضوع سایت خود را پیدا کنید و در بین آن ها به دنبال عبارتی بگردید که شکل سؤالی دارند.

تصمیم بگیرید کجا و چگونه می خواهید به این سؤالات پاسخ دهید

اکنون که چند سوال مرتبط و پرطرفدار که مردم از گوگل می پرسند پیدا کرده اید، باید مکانی برای پاسخ به آنها پیدا کنید. به هر حال، Google نمی‌تواند پاسخی را از سایت شما بخواند، اگر در آنجا نباشد. برای این کار به تصویر زیر دقت کنید.

voice search

با توجه به اینکه احتمالاً در مرحله قبل سؤالات بالقوه زیادی برای پاسخ دادن پیدا کرده اید، ارزش دارد با سؤالاتی که قبلاً در آنها رنک گرفته اید، شروع کنید. سپس می توانید به سراغ کلمات کلیدی که رقبا در آنها رنک دارند و در نهایت به سراغ کلمات کلیدی دیگر بروید.

به سؤال پاسخ دهید

ارائه پاسخ به سؤالات، چه در صفحه جدید یا صفحه ای که از قبل وجود دارد، نسبتاً ساده است. فقط آن را به عنوان یک پاراگراف یا فهرست کوتاه به صفحه اضافه کنید.

از کجا بفهمیم که کدام شکل بهتر است؟ سوال خود را از گوگل بپرسید و به پاسخ آن گوش دهید. اگر یک پاراگراف کوتاه می خواند، شما هم به همین شکل جوابی برای آن در سایت خود بگذارید. اگر فهرست کوتاهی از مراحل را می خواند، به همین ترتیب عمل کنید. با این حال، چند نکته دیگر وجود دارد که باید هنگام نوشتن پاسخ ها در نظر داشته باشید.

  • پاسخ ها را ساده و کوتاه بنویسید.
  • گرامر و نشانه گذاری را به خوبی رعایت کنید.

مطمئن شوید که صفحات شما سریع بارگذاری می شوند

سرعت بارگذاری، همیشه یکی از فاکتورهای مهم در بهینه سازی سایت است و حالا می دانیم که در سئوی جستجوی صوتی هم تأثیر زیادی دارد. دلیل آن هم این است که نتایج صوتی، 52 درصد سریع تر از نتایج معمولی بارگذاری می شوند. به این ترتیب صفحات شما باید سرعت لازم را داشته باشند تا گوگل بتواند اطلاعات لازم را از آن ها بگیرد.

بک لینک های باکیفیت بیشتری بگیرید

بک لینک یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی است. Google در صفحه خود درباره نحوه عملکرد جستجو در مورد آنها صحبت می کند. همچنین تحقیق هایی که در جامعه آماری بیش از یک میلیارد صفحه انجام شده، یک ارتباط مثبت قوی بین لینک های وب سایت های منحصر به فرد و ترافیک جستجو را نشان می دهد.  البته، ما در اینجا در مورد جستجوی ارگانیک معمولی صحبت می کنیم، اما این به همان دلیل سرعت صفحه به جستجوی صوتی مربوط می شود: گوگل به احتمال زیاد نتایج جستجوی صوتی را از صفحات با رتبه بالا بیرون می آورد.

بهینه سازی برای جستجوی صوتی به زحمت کار می ارزد؟

پاسخ به این سؤال شاید دشوار به نظر برسد، اما اگر آینده نگر باشید با یک بله محکم به آن جواب می دهید. در حال حاضر می بینیم که هوش مصنوعی چقدر در حال رشد است. به این ترتیب نباید از این موضوع غافل شویم. ضمن اینکه بیشتر مراحلی که برای سئوی معمولی انجام می دهیم در این جا هم به کمک ما می آیند، پس آنقدرها هم تلاش بیشتر یا وقت بیشتر نیاز ندارد.

البته باید این نکته را در نظر داشته باشیم که برای این ویژگی برای زبان فارسی محدودیت هایی دارد. با این حال می توانید اصولی که در این مقاله از مجموعه مارکتینگ اریس عنوان کردیم، استفاده کنید تا بتوانید در زمانی که فارسی هم به اندازه انگلیسی از امکانات جستجوی صوتی بهره مند شد، مشکلی وجود نداشته باشد.

نظرات