الگوریتم پاندا گوگل چیست؟

در اوایل سال 2011، گوگل الگوریتم پاندا را راه اندازی کرد، یک الگوریتم نتایج جستجو که وب سایت هایی با محتوای بی کیفیت را فیلتر می کرد. این کار شروع آغاز یک سری غربالگری اساسی بود. Google Panda صفحات نتایج جستجو را از محتوای نامناسب و هرزنامه پاک کرد و به وب سایت های با کیفیت بالاتر اجازه داد تا به بالاترین رتبه ها برسند.

یکی از تمرکزهای اصلی الگوریتم پاندا گوگل، «مزرعه های محتوا» بود. این ها سایت هایی هستند که محتوای با کیفیت پایین تولید می کنند که صرفاً به دلیل تعداد زیاد نسخه ها رتبه بندی می شوند. برای گوگل که همیشه در تلاش برای ارائه نتایج با کیفیت بالا برای تجربه کاربری مطلوب است، این یک نگرانی بزرگ بود.

از زمان راه اندازی، این الگوریتم به یکی از سیگنال های اصلی رتبه بندی گوگل تبدیل شده است. پاندا در حال توسعه مداوم است تا در ارزیابی خود برای تشخیص محتوای بی کیفیت، پیچیده تر شود و سطح مورد نیاز وب سایت هایی را که مایل به رنکینگ خوب هستند بالا ببرد.

الگوریتم پاندا گوگل چگونه کار می کند؟

الگوریتم پاندا گوگل چگونه کار می کند؟

تشخیص محتوای سطحی و وب سایت های بی کیفیت ممکن است برای کاربر آسان باشد، اما برای موتورهای جستجو فرآیند بسیار دشواری است، به خصوص در فضای وب گسترده و متنوع. آمیت سیگنال، معاون جستجو در گوگل، به مجله Wired گفت که برای حل این مشکل پیچیده، این فرآیند باید تا حد امکان علمی و براساس اصول ریاضی باشد. سپس محققان گوگل مجموعه ای دقیق از سوالات برای آزمایش کنندگان وب سایت ابداع کردند تا مجموعه ای از دامنه ها را بررسی کنند. از این پرسش ها و بررسی ها، تیم گوگل مجموعه ای از سیگنال های رتبه بندی را ابداع کرد که تعریف محتوای بی کیفیت را تشکیل می دهد.

گوگل به طور مداوم سیگنال ها و معیارهایی را که برای تعیین ارزش یک وب سایت استفاده می‌کند، تغییر داده و پیشرفت می دهد. این امر به گوگل امکان می دهد نسبت به ویژگی های محتوای خوب و بد آگاه بماند و به طور مداوم تجربه کاربری عالی را ارائه دهد.

الگوریتم پاندا چه چیزی را هدف قرار داده است؟

تمرکز الگوریتم پاندا گوگل بر سایت هایی است که مشکلات زیر را دارند:

تولید محتوای بی کیفیت

در بحث ارزش گذاری محتوا، ممکن است با اصطلاح «Thin» روبرو شوید که اغلب به معنی «بی کیفیت» در نظر گرفته می شود. دامنه هایی که محتوای آن ها کیفیت ندارد و در بین صفحات بیشمار هیچ کدام تجربه کاربری خوبی ندارد، «Thin» در نظر گرفته می شود. چنین صفحاتی یا تنها چند جمله دارند، یا دستور زبان در آن رعایت نشده یا اینکه توده ای از کلمات در ان استفاده شده است که با وجودی که کلمات کلیدی هستند، معنی خاصی ندارند.

محتوای تکراری

اگر حجم زیادی از محتوای تکراری در سایت باشد، به عنوان دستکاری یا اخلال در کار موتور جستجو در نظر گرفته می شود. صفحات با محتوای مشابه یا کاملاً تکراری در این دسته هستند. برای مثال در گذشته دامنه ها از صفحات تکراری با کلمات کلیدی مشترک استفاده می کردند تا شانس رنک گرفتن خود را افزایش دهند.

تاثیر محتوای تکراری بر پاندا

محتوای تولید شده توسط ماشین

چنین محتواهایی با نام «spun content» نیز شناخته می شود. آن ها به طور خودکار توسط نرم افزار کپی می شود تا صفحات وب را با اطلاعات غنی از کلمات کلیدی، اما با کیفیت پایین پر کند.

تبلیغات بیش از حد

چنانچه صفحات از تبلیغ پر شوند، تجربه کاربری افت می کند. طبیعی است که اگر همه جای صفحه را بنرهای تبلیغاتی گرفته باشند، کاربر نمی تواند به محتوای اصلی دسترسی خوبی داشته باشد.

به این ترتیب بحث مهم در پایبندی به پاندای گوگل، تولید محتوای حرفه ای و باکیفیت است.

الگوریتم پاندا چگونه کار می کند؟

گمانه زنی های زیادی پس از معرفی Google Panda به وجود آمد. حالا که بیش از یک دهه از معرفی آن گذشته است، به خوبی می دانیم که چگونه کرار می کند و در این بخش به توضیح آن خواهیم پرداخت:

پاندا الگوریتمی برای اعمال روی سایت ها

مهمترین چیزی که باید در مورد الگوریتم پاندا گوگل بدانید این است که کیفیت کلی کل وب سایت را ارزیابی می کند. در اینجا چیزی است که گری ایلیز، تحلیلگر روند وب مستر گوگل، در مصاحبه ای در سال 2016 گفت: «ما در حال حاضر پاندا را یک جریمه نمی دانیم، بلکه به آن به چشم الگوریتمی برای سایت ها نگاه می کنیم. حداقل کار آن، رصد صفحات و سنجش کیفیت است. اما اساساً به ما این امکان را می دهد که کیفیت کل سایت را برای رتبه بندی صفحات آن سایت خاص در نظر بگیریم و رتبه بندی را بر اساس آن برای صفحات تنظیم کنیم.»

بنابراین چیزی که ایلیز تایید کرد این است که پاندا محتوا را تنزل می دهد. یعنی محتوای بی کیفیت می تواند به رتبه بندی آسیب برساند. جان مولر از گوگل نیز گفت که پاندا برای ارزیابی کیفیت وب سایت به معماری سایت نگاه می کند. طبق گفته مولر نیز، پاندا به سایت امتیاز می دهد.

بهبود محتوا برای پاندای گوگل

آیا پاک کردن یا بهبود محتواهای بی کیفیت کمکی می کند؟

در 8 مارچ 2011، مایکل ویزومیرسکی یکی از اعضای تیم وبمستر گوگل، در انجمن راهنمایی مرکزی وبمستر، پیامی منتشر کرد که به شرح زیر است:

«به روز رسانی اخیر ما برای کاهش رتبه بندی سایت های بی کیفیت طراحی شده است، بنابراین نکته کلیدی که مدیران وب باید انجام دهند این است که مطمئن شوند سایت هایشان بالاترین کیفیت ممکن را دارند یا خیر. ما سیگنال های مختلفی را برای شناسایی سایت های با کیفیت پایین بررسی کردیم. به خاطر داشته باشید که افرادی که در گوگل جستجو می کنند معمولاً نمی خواهند محتوای سطحی یا ضعیف، محتوای کپی شده از وب سایت های دیگر یا اطلاعاتی که چندان مفید نیستند را ببینند.

علاوه بر این، برای مدیران سایت مهم است که بدانند محتوای با کیفیت پایین در بخشی از یک سایت، می تواند بر رتبه سایت به طور کلی تأثیر بگذارد. به همین دلیل، اگر فکر می کنید تحت تأثیر این تغییر قرار گرفته اید، باید تمام محتوای سایت خود را ارزیابی کنید و تمام تلاش خود را برای بهبود کیفیت کلی صفحات در دامنه خود انجام دهید. حذف صفحات با کیفیت پایین یا انتقال آن ها به دامنه دیگری می تواند به رتبه بندی شما برای محتوای با کیفیت بالاتر کمک کند.»

با توجه به این توضیحات آنچه برای الگوریتم پاندا گوگل اهمیت دارد، عبارت است از:

  • این الگوریتم می تواند محتوای بی کیفیت را تشخیص دهد. به این ترتیب در صورت مشاهده به دامنه امتیاز منفی می دهد.
  • در صورت مشاهده محتواهایی که ضعیف باشند، رنکینگ را پایین می آورد.
  • پاک کردن صفحات و محتوای بی کیفیت باعث کسب رنکینگ بهتری می شود.
  • بهبود محتوا و مفید کردن آن به رنکینگ کمک می کند.

بیشتر بخوانید: استراتژی محتوا چیست؟

ارزیابی کیفیت در پاندای گوگل

گوگل چگونه با کیفیت بودن را ارزیابی می کند؟

در 6 می 2011، گوگل لیستی از چندین سؤال را منتشر کرد که به صاحبان سایت بگوید باید به چه مواردی توجه کنند. رعایت آن ها به کسانی که به دلیل پیروی نکردن از دستورالعمل های الگوریتم پاندا گوگل، رتبه هایشان افت کرده کمک می کند به رنکینگ بهتری برسند.

  • آیا به اطلاعات منتشر شده در این مقاله اعتماد دارید؟
  • آیا این مقاله توسط متخصص یا فرد علاقه مند نوشته شده است که موضوع را به خوبی می شناسد یا سطحی است؟
  • آیا سایت دارای مقالات تکراری، همپوشانی یا اضافی در موضوعات مشابه یا با کلمات کلیدی یکسان است؟
  • آیا شما اعتماد می کنید که اطلاعات حساب بانکی خود را با این سایت به اشتراک بگذارید؟
  • آیا این مقاله دارای اشتباهات املایی یا استایل است؟
  • آیا موضوعات سایت ناشی از علایق واقعی خوانندگان سایت است یا براساس موضوعات پرسرچ انتخاب شده اند؟
  • آیا مقاله محتوا یا اطلاعات، گزارش، تحقیق یا تحلیلی اورجینال ارائه می دهد؟
  • آیا صفحه در مقایسه با سایر صفحات در نتایج جستجو ارزش قابل توجهی ارائه می دهد؟
  • چقدر کنترل کیفیت روی محتوا انجام می شود؟
  • آیا سایت مرجع معتبری در مورد موضوع اصلی خود است؟
  • آیا مقاله به خوبی ویرایش شده است یا به نظر می رسد شلخته یا عجولانه تولید شده است؟
  • برای یک پرسش مرتبط با سلامت، آیا به اطلاعات این سایت اعتماد دارید؟
  • آیا این سایت را به عنوان یک منبع معتبر در صورت ذکر نام می شناسید؟
  • آیا مقالات سایت توضیح کامل یا جامعی از موضوع ارائه می دهد؟
  • آیا صفحه ای که می خوانید را بوک مارک کرده و به دوستان خود هم معرفی می کنید؟
  • آیا این مقاله دارای تعداد بیش از حد تبلیغاتی است که حواس را از محتوای اصلی منحرف می کند یا با آن تداخل می کند؟
  • آیا انتظار دارید این مقاله را در یک مجله چاپی، دایره المعارف یا کتاب ببینید؟
  • آیا مقالات، کوتاه یا فاقد جزئیات مفید هستند؟
  • آیا صفحات با دقت و توجه زیاد به جزئیات تولید می شوند؟
  • آیا کاربران با دیدن صفحات این سایت شکایت می کنند؟

سئوی حرفه ای برای الگوریتم پاندا

سئوی حرفه ای و بازگشت رنک

خود متخصصان گوگل پاندا را به عنوان جریمه یا به اصطلاح سئو تخصصی، پنالتی (Penalty) نمی دانند. با این این وجود بین کاربران، دید اصلی این است که پاندا آن ها را جریمه کرده و به همین دلیل هم رنک هایشان از بین رفته است.مسئله این است که گوگل دیگر اجازه نمی دهد هر سایتی به صفحه اول برسد. تنها چیزی که برای گوگل اهمیت دارد، رضایت مخاطبان است. به این منظور هم الگوریتم پاندا گوگل یا انواع دستورالعمل های دیگر را ارائه کرده و مدام آن ها را به روز رسانی می کند. اگر در ابتدای کار خود مدتی رنک خوبی داشتید، اما حالا آن را از دست داده اید، به این دلیل بوده که به جای کیفیت به دنبال روش های سئوی کلاه سیاه بوده اید. حالا اگر می خواهید ورق برگردد، باید به فکر جبران باشید.

اگر سردرگم شده اید و نمی توانید برنامه درستی برای ویرایش مطالب قدیمی بریزید، جای نگرانی نیست. کافی است این کار را به دستان کارآزموده و متخصص بسپارید. همین حالا با آژانس دیجیتال مارکتینگ اریس تماس بگیرید و با مشورت با کارشناسان ما، وارد مسیری شوید که شما را به موفقیت می رساند.

نظرات