الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟

یکی از مهم ترین دستورالعمل های گوگل برای بهینه سازی وب سایت ها در نتایج جستجو یا همان سئو، در مورد لینک ها تدوین شده است. ما نمی توانیم تنها به این دلیل که وجود لینک در سایت یا داشتن بک لینک به گرفتن رتبه بهتر کمک می کند، از هر لینکی استفاده کنیم. گوگل دیگر مانند گذشته صرفاً با آمار و ارقام کار نمی کند، بلکه تشخیص می دهد لینک هایی که در سایت خود استفاده کردید چه کیفیتی دارند. دستورالعملی که وظیفه بررسی لینک ها را برعهده دارد، الگوریتم پنگوئن گوگل است، که در این مقاله از اریس، قصد داریم در مورد آن صحبت کنیم.

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست

بک لینک چیست؟

بک لینک ها یکی از مهم ترین مواردی هستند که در الگوریتم پنگوئن گوگل مورد بررسی قرار می گیرند. این لینک ها در سایت های دیگر قرار می گیرند و کاربر را به سایت شما هدایت می کنند. از آن ها با نام inbound link، به معنی لینک ورودی نیز یاد می شود، چراکه ترافیک یک سایت دیگر را به سایت شما وارد می کنند. کیفیت و کمیت بک لینک ها کمک می کند تا سایت ها در نتایج جستجو رنک بهتری بگیرند.

وقتی سایتی بک لینک داشته باشد، یعنی محبوب است اما دریافت لینک های ورودی، ساده نیست و باید واقعا وب سایت مفیدی داشته باشید. اغلب توصیه می شود تمرکز خود را روی لینک سازی داخلی و خارجی بگذارید. سایت های زیادی هستند که برای رتبه بهتر بک لینک های غیرطبیعی می خرند و با این کار فقط خود را به دردسر می اندازند، در ادامه خواهید دید که چنین سایت هایی با چه مشکلاتی روبرو خواهند شد.

هدف از الگوریتم پنگوئن چه بود؟

ارائه این الگوریتم، برای مقابله با وب اسپم (webspam ) و با هدف بهینه سازی نتایج جستجو برای کاربران معرفی شد. این بهبود با محتوای با کیفیت بالاتر و بهبود عملکرد فنی وب سایت به دست آمد. سایت هایی که از راهنمای وبمستر گوگل پیروی نکنند، تحت تأثیر الگوریتم پنگوئن گوگل قرار خواهند گرفت. به عبارت بهتر، جریمه خواهند شد.

در نسخه های اولیه، پنگوئن گوگل به عنوان جریمه ارزش کل دامنه سایت را پایین می آورد که نهایتاً منجر به حذف صفحات آن از ایندکس می شد. امروزه فیلتر پنگوئن بر اساس URL کار می کند. اگر فیلتر با هرزنامه های وب مواجه شود، منجر به از دست دادن رتبه هر صفحه به صورت مجزا می شود.

 با این حال، با معرفی به روز رسانی های مداوم، همیشه این احتمال وجود دارد که مجازات هایی که برای وب سایت های آسیب دیده اعمال می شود، سریع تر برداشته شوند. زمانی که به روز رسانی ها هنوز به صورت دستی انجام می شد، رهایی از جریمه بسیار سخت تر بود، این مسئله اغلب تا به روز رسانی بعدی پنگوئن طول می کشید.

به روز رسانی پنگوئن پیامدهای گسترده ای برای دنیای سئو داشت. بخش بزرگی از کار سئوکاران قبل از آن لینک بیلدینگ فعال و دریافت بک لینک از طریق ورودی مهمان یا تبادل لینک بود. اما اکنون لینک بیلدینگ از آن زمان سخت تر شده است. اکنون تلاش بیشتری برای تولید محتوای باکیفیت لازم است تا امکان لینک دهی داوطلبانه به وب سایت شما بیشتر شود. در عین حال، کانال های بازاریابی دیگری مانند رسانه های اجتماعی به منظور دریافت بک لینک و ترافیک مورد استفاده قرار می گیرند.

هدف از الگوریتم پنگوئن چه بود؟

الگوریتم پنگوئن گوگل با چه وب اسپم هایی مقابله می کند؟

براساس اعلام گوگل، موارد زیر در دسته وب اسپم هایی هستند که پنگوئن برای آن ها جریمه در نظر گرفته است:

  • لینک های غیرطبیعی: برای مثال، این بک لینک ها می توانند با خرید لینک یا اجاره لینک از مزارع لینک تولید شوند.
  • لینک های مصنوعی: اگر در یک سایت لینک های زیادی با کلمات کلیدی ایجاد شده باشند، به عنوان اسپم در نظر گرفته می شود.
  • رشد سریع لینک: سایت هایی که محتوای باکیفیت داشته باشند، لینک دریافت خواهند کرد. به این معنی که دیگران به صفحات آن ها لینک می دهند. اما اگر تعداد آن ها در زمان کمی زیاد شود، گوگل آن را وب اسپم تلقی می کند.

برای سایت های جریمه شده چه کاری می توان انجام داد؟

کسانی که متوجه می شوند وب سایت آن ها تحت تأثیر الگوریتم پنگوئن گوگل قرار گرفته است، باید فوراً روی تجزیه و تحلیل ساختار پیوند کار کنند. یکی از شاخص های مهم فعال شدن فیلتر پنگوئن، هشداری درباره «لینک های غیرطبیعی» است که گوگل از طریق سرچ کنسول گوگل برای مدیران وب سایت ارسال می کند. در این مورد، لینک های قبلی باید مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا پیامدهای الگوریتم Penguin برای وب سایت های آسیب دیده به حداقل برسد.

یکی از گزینه ها این است که مدیران وب سایت ها به وب سایت های پیوند دهنده ایمیل بزنند و درخواست حذف بک لینک ها را داشته باشند. برای این کار، گوگل یک جایگزین به نام ابزار Disavow ارائه کرده است که با استفاده از آن می توان بک لینک ها را مستقیماً نامعتبر اعلام کرد.

شما می توانید با حذف بک لینک های مخرب، بخشی از جریمه های پنگوئن گوگل را جبران کنید.

تفاوت الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟

تفاوت الگوریتم پاندا و پنگوئن چیست؟

از آنجا که دو به روز رسانی مرکزی گوگل علیه وب اسپم به بخشی از الگوریتم اصلی تبدیل شده اند، وب مسترها و سئوکاران اکنون به ندرت قادر به تشخیص دقیق این هستند که کدام عنصر به روز رسانی شده است. ضمن اینکه دیگر فایده ای ندارد که مدیران وب سایت ها و سئوکاران به تکنیک هایی تکیه کنند که چند سال پیش کارآمد بودند.

الگوریتم پنگوئن گوگل و پاندا معرفی شدند تا مدیران وب سایت ها و سئوکاران بر علایق کاربران تمرکز کنند و بهینه سازی دیگر صرفاً برای موتورهای جستجو انجام نشود. اپراتورهای وب سایت در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری انگیزه ایجاد محتوای با کیفیت بالا و وب سایت های فنی بی عیب و نقص دارند. اقدامات کوتاه مدت سئو یا تکنیک های کلاه سیاه کمتر مؤثر هستند و در بسیاری موارد دیگر کار نمی کنند.

تولید محتوای باکیفیت و مفید

وقتی تولید محتوا برطبق اصول و تنها برای کاربر صورت بگیرد، تعداد مشخصی لینک لازم خواهد داشت و همه آن ها به همان مقاله مرتبط هستند. نباید به این دلیل که برخی مطالب پربازدید هستند یا بین موارد پرجستجو قرار دارند همه جا به آن ها لینک بدهید. همه این ها منوط به این است که از ابتدا مقاله های خود را به شکل مفیدی بنویسید. الگوریتم پنگوئن گوگل و سایر الگوریتم های گوگل، در بیشتر مواقع بر همین موضوع تأکید دارند.

اگر تصور می کنید که پیدا کردن موضوع و نگارش محتوای یونیک دشوار است و شما وقت یا دانش کافی در این زمینه ندارید، شاید بهتر باشد از کمک متخصصان این کار استفاده کنید. با وجودی که هدف و تمرکز اصلی کاربر است، اصول کانتنت مارکتینگ هم باید در آن رعایت شود تا بتوانیم مخاطبان درست را به سمت خود بکشانیم.

سئوی حرفه ای سایت بر طبق اصول

سئوی حرفه ای سایت بر طبق اصول

اگر در گذشته گوگل تنها کمیت را برای سئو سایت در نظر می گرفت و سایت ها را بر این اساس رتبه بندی می کرد، حالا این طور نیست. برای مثال پیشتر هرچه تعداد کلمات کلیدی در یک مقاله بیشتر بود، گوگل چنین برداشت می کرد که با موضوع مرتبط تر است و کیفیت خوبی دارد. برعکس حالا نه تنها گوگل، بلکه کاربران نیز می دانند که چنین چیزی به معنی دستکاری و گول زدن موتور جستجو است و گوگل دیگر چنین سایت هایی را رتبه بندی نمی کند.

در این مقاله دیدیم که به کمک الگوریتم پنگوئن گوگل، در مورد لینک ها نیز چنین تغییری رخ داده است. شما نمی توانید صفحات خود را با لینک ها پر کرده و با خرید بک لینک خود را بالا بکشید. در واقع گوگل تعداد زیاد را نشانه بدی می داند که استنباط کاملاً درستی است. به همان اندازه که تعداد زیاد لینک ها مخرب است، استفاده درست از آن ها مانند سکوی پرتاب است. اگر نمی دانید چگونه باید از لینک ها استفاده کنید، اصلاً جای نگرانی نیست، تیم مارکتینگ اریس می تواند شما را در این زمینه آگاه کرده و خدمات لازم را به شما ارائه دهد. 

نظرات