معرفی انواع وب سایت ها

داشتن یک وب سایت برای کسب و کار، یکی از بهترین و ارزان ترین راه هایی است که می توانید به کمک آن کار خود را گسترش داده و به درآمد بیشتری برسید. بر اساس آمار، بیشتر مشتریان، براساس وب سایت مجموعه آن را قضاوت می کنند. به این ترتیب مشخص است که این موضوع تا چه اندازه مهم بوده و باید برایش تلاش کنید. موضوعی که پیش از شروع طراحی سایت اهمیت دارد، این است که انواع وب سایت را بشناسید و براساس مدل کسب و کار خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. در این مقاله از اریس، می خواهیم به همین موضوع بپردازیم.

معرفی انواع وب سایت ها

چند نوع سایت وجود دارد؟

انواع مختلف وب سایت ها را می توانیم با توجه به دو فاکتور « شیوه طراحی» و «نوع کسب و کار» به دو صورت دسته بندی کنیم:

انواع سایت بر اساس شیوه طراحی

انواع وب سایت بر اساس شیوه طراحی سه نوع هستند: استاتیک، پویا یا CMS و ای-کامرس (eCommerce) یا تجارت الکترونیک. انتخاب نوع طراحی وب سایت به نوع کسب و کار و نیاز کارآفرینان بستگی دارد. هر یک از این سایت ها روی پلتفرم های مختلف طراحی و توسعه می یابند.

سایت های استاتیک

هنگامی که شما به چند صفحه محدود در سایت خود نیاز دارید که نیازی به تغییر داده ندارند، طراحی ایستا بهترین است. اطلاعات یک سایت ثابت مانند قبل ادامه می یابد و در طول زمان هیچ تغییری در آن رخ نمی دهد. وب سایت های استاتیک به صورت HTML، CSS و جاوا ساخته می شوند. ایجاد آن ها ساده است و به راحتی توسط موتورهای جستجو کراول می شوند. این نوع سایت ها با توجه برای اجرای ویژگی های پیچیده و داشتن عملکرد بالا، ضعیف هستند. مشکل مهم دیگر این است که وب سایت های استاتیک به صورت دستی به روز می شوند که کاری خسته کننده و زمان بر است.

CMS یا وب سایت پویا

CMS یا وب سایت پویا

داشتن وب سایت پویا به معنی محتوای پویا و امکان ایجاد تغییرات است. داده های سایت بسته به چند معیار، به طور خودکار به روز می شوند. طراحی آن روی پلتفرم مدیریت محتوا یا CMS مانند وردپرس، جوملا و غیره انجام می شود.

پلتفرم های متنوع CMS عبارتند از:

  • دروپال (Drupal) توسط افراد و توسعه دهندگان زیادی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد و یک CMS منبع باز است. دروپال یک فریمورک رایگان است که می توان از آن برای ایجاد هر سایتی استفاده کرد.
  • جوملا (Joomla) هم CMS رایجی است که اساساً توسط افراد، شرکت های مستقل و کسب و کارهای بزرگ استفاده می شود و استفاده از آن بسیار ساده است.
  • وردپرس (WordPress)، ساده ترین پلتفرم و بهترین CMS در جهان است. هزاران پلاگین و تم برای طراحی وب سایت ارائه می دهد. از آنجایی که استفاده از ویژگی های آن آسان است، افراد غیر فنی نیز می توانند از این پلتفرم منبع باز استفاده کنند.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص شیوه های طراحی سایت ، می توانید مقاله «وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی» را مطالعه کنید.

سایت ای-کامرس (e-commerce)

کسانی که در حوزه فروش فعالیت می کنند، باید وب سایت فروشگاهی داشته باشند. یک پلتفرم مناسب ای-کامرس، امکان مدیریت فنی امور را به شما می دهد. تعداد زیادی پلتفرم وجود دارد که می توانید در آن ها یک سایت تجارت الکترونیک طراحی کنید. ازجمله این پلتفرم ها می توان به Opencart، Woocommerce، Zencart، Magento، OsCommerce اشاره کرد.

انواع وب سایت بر اساس نوع کسب و کار

انواع وب سایت بر اساس نوع کسب و کار

هر فرد یا مجموعه، به دلایل مختلفی تصمیم به راه اندازی وب سایت می گیرند. مسلماً تمام آن ها به منظور کسب درآمد، شناساندن خود به دیگران، برندینگ و غیره نیاز به وب سایت دارند. به همین دلیل 10 مدل زیر به عنوان انواع وب سایت های موجود در جهان معرفی می شوند. در این بین نام ای-کامرس هم مجدداً دیده می شود.

  • ای-کامرس
  • وب سایت تجاری
  • وب سایت سرگرمی
  • سایت های نمونه کار
  • انواع وب سایت آموزشی
  • وب سایت شخصی
  • وب سایت انجمنی
  • وب سایت های غیر انتفاعی
  • سایت های Infopreneur
  • وب پورتال ها

سایت های تجاری (Business Website)

وب سایت تجاری به هر وب سایتی گفته می شود که به معرفی یک تجارت خاص اختصاص دارد. باید مانند کسب و کار از یک لوگو و شیوه برندینگ استفاده کند و انواع محصولات و خدماتی را که کسب و کار ارائه می دهد، اطلاع رسانی کند.

در حال حاضر، هر کسب و کاری باید یک وب سایت داشته باشد. در واقع انتظار عمومی این است. هر مشتری بالقوه ای که با آن روبرو می شوید تصور می‌کند که اگر کسب و کار شما را در گوگل جستجو کند و به دنبال اطلاعات بیشتر باشد، یک وب سایت پیدا خواهد کرد. به این ترتیب اگر نتواند سایتی بیابد، باعث می شود کسب و کار غیر حرفه ای یا غیرقانونی به نظر برسد.

انواع وب سایت های ای-کامرس را می تون تجاری در نظر گرفت، با این وجود کسب و کارهایی وجود دارند که چیزی نمی فروشند، بلکه بازدیدکنندگان را تشویق می‌کنند تا برای اطلاعات بیشتر با آن ها تماس بگیرند.

سایت های سرگرمی (Entertainment Website)

اگر تاریخچه جست و جوی خود را بررسی کنید، خواهید دید که در برخی وب سایت ها فقط برای وقت گذرانی و سرگرمی گشت و گذار کرده اید. حقیقت این است که چنین وب سایت هایی هم مانند انواع سایت های تجاری، در فکر کسب درآمد هستند، اما این کار را با نمایش تبلیغات انجام می دهند.

اگر می خواهید چنین سایتی داشته باشید، باید مطالب، میم ها، عکس ها و فیلم هایی انتشار دهید که هدف سرگرم کردن خواننده را داشته باشند. تعداد این سایت ها بسیار زیاد است، بنابراین برای محبوب شدن باید زمان زیادی صرف کنید.

انواع سایت های سرگرمی

سایت های نمونه کار (Portfolio Website)

انواع وب سایت های نمونه کار، سایت هایی هستند که به نمایش نمونه هایی از کارهای گذشته اختصاص داده شده اند. ارائه دهندگان خدماتی که می خواهند کیفیت کاری را که ارائه می دهند به مشتریان بالقوه نشان دهند، می توانند از یک وب سایت نمونه کارها برای جمع آوری برخی از بهترین نمونه های کارهای گذشته خود استفاده کنند. ساخت این نوع وب سایت ساده تر از یک وب سایت تجاری است و بیشتر روی یک کار خاص متمرکز است.

این نوع وب سایت بیشتر برای متخصصان خلاق و فریلنسرهایی که بر اساس مهارت استخدام می شوند رایج است و می تواند جایگزین کارآمدتری برای یک وب سایت تجاری باشد که تمرکز مشابهی دارد.

وب سایت آموزشی (Educational Website)

انواع وب سایت هایی ه مراکز آموزشی و ارائه دهندگان دوره های آموزشی آنلاین استفاده می کنند، در این دسته قرار می گیرد. هدف اصلی این سایت ها، ارائه اطلاعات آموزشی به مخاطبان است. برخی از وب سایت های آموزشی مانند دسته سرگرمی با تبلیغات کسب درآمد می کنند. برخی امکان گرفتن اشتراک یا خرید محصولات آموزشی را ارائه می دهند و برخی شکل آنلاینی از یک مؤسسه مشغول به کار هستند.  

وب سایت شخصی (Personal Website)

همه وب سایت ها برای کسب درآمد به شیوه های معمول به وجود نیامده اند. بسیاری از مردم دوست دارند برای به اشتراک گذاشتن افکار و تجربیات خود با جهان، وب سایت شخصی داشته باشند. این دسته شامل وبلاگ های شخصی، ولاگ ها و عکس هایی است که مردم به صورت روزشمار یا در فواصل زمانی مشخص با جهان به اشتراک می گذارند.

گاهی اوقات انواع وب سایت های شخصی آنقدر محبوب می شوند که به درآمدزایی می رسند، اما در درجه اول راهی برای به اشتراک گذاشتن احساسات، نظریات و هنر شما با افرادی است که شاید با شما هم فکر باشند.

طراحی و راه اندازی وب سایت شخصی از انواع وب سایت های دیگری که در این لیست وجود دارند، ساده تر است. دلیل ان هم این است که شما آن را برطبق سلیقه خودتان می سازید. پس چون قرار است، شما را به جهان معرفی کند، فقط سلیقه شخصی در آن دخیل است نه اصول خاص جذب مشتری.

وب سایت انجمنی

وب سایت انجمنی (Forum Website)

یک انجمن یا تالار گفتمان آنلاین به شما امکان می دهد جامعه ای را حول یک علاقه مشترک ایجاد کنید و حتی به صاحبان سایت یا کسب و کارها اجازه می دهد تا تنها با محدود کردن دسترسی اعضا، سود کسب کنند. کاربران می توانند در مورد موضوعات مختلف بحث کنند، تجربیات خود را مقایسه کنند، سؤال بپرسند و با افرادی با حرفه ها و سرگرمی ها مشابه تعامل داشته باشند.

بنیانگذار Oculus VR، Palmer Luckey، می‌گوید: «من از طرفداران بزرگ جوامع آنلاین هستم. من فکر می کنم که تالارهای ارتباطی ناهمزمان مبتنی بر اینترنت مانند Reddit و سایر انجمن های گفتگو، یکی از بهترین چیزهایی هستند که برای نوآوری های اشتراک اتفاق افتاده است.»

انواع وب سایت های انجمنی، همچنین امکان تعامل کاربر بین مالک سایت و بازدیدکنندگان را فراهم می کنند. ضمن اینکه هر موضوعی می توان در این جوامع آنلاین مطرح شود.

وب سایت های غیر انتفاعی (Nonprofit Website)

همان طور که کسب و کارها نیاز به وب سایت دارند، مجموعه های غیرانتفاعی نیز می توانند از انواع مختلف وب سایت هایی که برای این منظور طراحی می شود استفاده کنند. یک وب سایت غیرانتفاعی برای مثال برای اداره امور خیریه و جذب خیرین و اهدا کنندگان استفاده می شود.

اگر یک سازمان غیرانتفاعی دارید یا در نظر دارید که یک سایت غیرانتفاعی راه اندازی کنید، ایجاد یک وب سایت برای سازمان شما گامی مهم در اثبات مشروعیت شما و دسترسی به افراد بیشتر است. می توانید از آن برای ترویج پروژه هایی که سازمانتان با آن ها مقابله می کند، تشویق به اقدام و پذیرش کمک های مالی استفاده کنید.

سایت های Infopreneur

انواع سایت های Infopreneur، ترکیبی از ای-کامرس و سایت های تجاری هستند. Infopreneur ها محصولات اطلاعاتی را ایجاد کرده و می فروشند. این کار می تواند به صورت تولید دوره ها، آموزش ها، فیلم ها یا کتاب های الکترونیکی باشد.

صاحبان چنین سایت هایی باید سخت تلاش کنند تا به عنوان یک برند دانش محور شناخته شوند و بازدیدکنندگان را متقاعد کنند که به اندازه کافی می دانند تا بتوانند محصولات آموزشی خود را بفروشند. در چنین وب سایت هایی معمولاً هر دو محصولات رایگان و پریمیوم وجود دارد.

وب پورتال ها

وب پورتال ها معمولاً انواع وب سایت هایی هستند که برای امور داخلی یک سازمان طراحی شده اند. در چنین سایت هایی اطلاعات مختلف سازمانی در یک جا جمع می شود تا کاربران به خصوصی بتوانند آن را ببینند. اغلب وب پورتال ها، بخشی برای ثبت و نام لاگین دارند که برای کاربران مختلف تهیه شده است. برای مثال برخی سازمان ها در پورتال خود هم قسمتی برای ورود کارکنان دارند هم قسمتی برای کاربران خارج از سازمان که نیاز به خدمات آن ها دارند.  

طراحی تخصصی وب سایت

طراحی تخصصی وب سایت

با توجه به توضیحاتی که در مورد انواع وب سایت دادیم، بررسی دقیق کسب و کار و پیش از شروع طراحی مهم است. چرا که باید به خوبی از حوزه کاری و نیازهای آن آگاه باشیم. انجام این کار ساده نیست. در ظاهر شاید مشخص باشد که هر کسب و کار چه قصد و هدفی دارد و چگونه باید آن را برای ارائه به مخاطب آماده کرد، اما لازم است تحقیقات کاملی صورت بگیرد.

انجام طراحی سایت حرفه ای، یکی از مهمترین بخش های راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی است. اگر بخواهید در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسید، لازم است این کار را به افراد متخصص بسپارید. به همین منظور اعضای تیم مارکتینگ اریس، گرد هم آمده اند و از دانش خود برای کمک به مجموعه های تجاری مختلف استفاده می کنند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با شماره های مرکز ما تماس بگیرید.

نظرات